Ősz, itt vannak a tökfélék, egyik kedvencem a cukkini. Remek alapja egy krémlevesnek, amelynek most egy pikánsabb fehérboros változatát mutatom meg, amelybe levesbetétként húsos tortellinit rakok.recept főételű melegétel leves krémleves cukkini pikáns bor tortellini

Pikáns cukkini krémleves húsos tortellinivel

 

Hozzávalók:
1 nagy cukkini
2 nagy fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 dl száraz fehérbor
másfél liter húsleves (vagy 3 húsleveskocka)
1 csapott kk. őrölt szerecsendió
1 csapott kk. őrölt fehérbors
2,5dl tejszín
kevés liszt
kevés zsiradék

Elkészítés:
A cukkinit meghámozunk, kiszedjük a magját, felkockázzuk. A hagyműt megtisztítjuk és felkockázzuk. A zsiradékon megpárolom a kockára vágott hagymát, rányomom a fokhagymát, ráteszem a kockázott cukkinit, kicsit párolom, majd felöntöm a 2dl borral, rövid párolás után felöntöm a húslevessel, amennyi ellepi (vagy ennek megfelelő mennyiségű vízzel és húsleveskockával).

Fűszerezem ízlés szerint szerecsendióval, fehérborssal. Ha puha a cukkini, merülő mixerrel pépesítem. Ha sűrű lenne, a vizet pótolom. Tejszínben csomómentesre keverem a lisztet és behabarom a levest.

Sós vízben kifőzöm a húsos tortellinit, és azzal tálalom. A tetejére reszelt sajtot és vágott snidlinget szórok.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint kilencvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.