Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jegyzetelj ételre

Új értelmet nyer a sajtpapírra firkantani kifejezés.

Jegyzetelni sok mindenre lehet, a hagyományos kis fehér jegyzettömbön át a Post-it-ig bármire. Egy koreai dizájner merész lépésre határozta el magát, és teljesen új módon közelítette meg a kérdést. Mintha egy svédasztalon próbálnánk üzenetet hagyni.

Tovább


Dr. Dan, a palacsinta művész

St. Louis egyik éttermében dolgozik Dr. Dan, aki a palacsinta művésze. Minden héten, szombattól-szerdáig 9-14 között a vevők kérése szerint rajzolja és süti meg palacsintájukat. Ecsete a tésztás kancsó, vászna a forró sütőlap. A tökéletesen mulandó művészet.

Tovább


Fotó-szakács: Virsli-kalász

Leveles tésztából és virsliből könnyen lehet vendégváró falatokat csinálni. De ha hajlandóak vagyunk öt pernyi plusz munkára, akkor egy látványos tésztával nyűgözhetjük le családunkat, vagy vendégeinket.

 

 Virsli-kalász

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
virsli

Elkészítés:

A leveles tészták kinyújtjuk. Akkora kockákat vágunk, amely olyan hosszú mint a virsli, és 2-3 centivel szélesebb mint a virsli kerülete.

A virslire ráhajtjuk a tésztát, és lenyomkodjuk a széleit úgy, hogy kapjunk egy kb. két centiméteres tésztafület.

Vágjuk be körülbelül egy centiméterenként úgy, hogy a tésztafül felét ne vágjuk át.

Emeljük át a sütőlemezre vagy tepsibe.  Most jön a trükk: megfogjuk az első karikát, és fordítsuk el kilencven fokkal. Fektessük át a fül túloldalára. A következőt a fül innenső oldalára. Folytassuk ugyanígy addig, amíg a végére nem érünk.

Igazgassuk el, hogy szép kalászforma legyen. közepén a tésztát kocsit nyomjuk össze.

 

Kenjük meg tojással, és előmelegített sütőben süssük 15 percig.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a a több mint huszonkétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Veszélyesen élni

Napi videó:   A kos úgy, mint egy ember

Napi fotó:  Kidőlt a fa

Macskaőrség:   Takaró


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


500 dolláros turmix

A los angelesi Powder room nevű bár elkészített egy ötszáz dolláros turmixot. Ebben a tej mellett találunk ehető arany levelet, a legfinomabb belga csokoládét, válogatott likőröket, és - hogy ennyire drágán lehessen adni a gazdag és sznob idiótáknak - egy 190 dolláros Swarovski Nirvana Mountain gyűrűt. Egészségükre.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a a több mint huszonkétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Hópihék, ahogy még nem láttad

Napi videó:   Fekete eső Szicíliában

Napi fotó:  Kérsz egy mogyit?

Macskaőrség:   Cicc, Cicc!

(via latimes)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Kakukkfüves körte

Egy jó ideje nem népszerű, vagy talán nem divat a sült húsokhoz gyümölcsöt kínálni. Na, nem a kompót címén odavetett alma- vagy vegyes befőtt, hanem az az igazi, fűszeres gyümölcs, amit frissen főztek az ebédhez. Pedig a sült húsokhoz ideális kísérő. Ennek egy ízekben gazdagabb változatát szeretem, amikor fűszeres vörösborba kerül a gyümölcs. Egy ropogós kacsasülttel maga a mennyország.

Kakukkfüves körte

Hozzávalók:
8 db körte
4dl vörös bor
2-3 ek. cukor
1 rúd fahéj
1 teáskanál kakukkfű
2 teáskanál keményítő

Elkészítés:
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Az így előkészített körtéket lábosba tesszük, felöntjük a 4 dl vörösborral, ha nem lepi el a körtét, akkor vízzel pótoljuk. Felforraljuk, ízesítjük a cukorral, a fahéjjal, és a kakukkfűvel. Tíz percig főzzük, vagy amíg megpuhul. Egy deci hideg vízben elkeverjük a  keményítőt, és ráöntjük a körtére, és újra felforraljuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a a több mint huszonkétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Így nézne ki ma

Napi videó:   Kamerával az oroszlánok között

Napi fotó:  Túl sok rajzfilmet nézett

Macskaőrség:   Most szórakoztok velem?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.