Ha lefogysz, gyógyulnak az erek

A legújabb vizsgálatok szerint a fogyás hatására a szervezet képes a regenerálódásra. Minél több zsírt ad le egy túlsúlyos ember, annál rugalmasabbá válnak erei. Az Amerikai Szív Szövetség kongresszusán ismertették a kutatás eredményeit.

Az már régi megfigyelés, hogy a túlsúly a szív-és érbetegségek fontos kockázati tényezője, de ennek magyarázatával kapcsolatban a legkülönbözőbb föltételezések láttak napvilágot. Kerry J. Stewart professzor és munkatársai azt vizsgálták, hogy a pocakon tornyosuló zsírszövet és az ütőeres rendszer között milyen közvetett kapcsolat létezik. Ha már ennek kapcsán koplaltatják a kövér vizsgálati alanyokat, akkor azt is igyekeztek tisztázni, hogy ilyen szempontból van-e különbség a szénhidrátban szegény, vagy a kevés zsírt tartalmazó étrend hatása között.

Tovább


Pó-völgyi palacsinta

A hétvégén nálunk hortobágyi palacsinta volt, az a verzió, amit mi a legjobban szeretünk: a paprikás csirkével töltött. De ismét játszadozni támadt kedvem, ezért lecsippentettem a csirkéből egy adagot. Olaszos jelleget kapott, ezért kerestem a Hortobágy helyett egy olasz síkságot. Ezért lett Pó-völgyi palacsinta.

Pó-völgyi palacsinta

Tovább


Kórház utánzó étterem

Milyen hely az, ahol a nővérek a pincérek, orvosok a szakácsok, és minden steril orvosi körülötted? Egy egyedülálló, furcsa étterem nyílt a lettországi Rigában, neve "Hospitalis". Az ételeket lombikokban, és orvosi edényekben szolgálják fel. A hosszú lábú pincérlányok mini növérkötényben szolgálnak fel, és ha akarod, rád húzzák a kényszerzubbonyt, és meg is etetnek.

Videó a végén.

Tovább


Kínai családi gombafarm

Tovább


Forró fűszeres almalé

A hirtelen leszakadt hó miatt este ki kellett mennem havat takarítani. Nem volt túl sok, de az erős hideg szél átfagyasztott. Megkívántam valami forró italt, de mivel még este vezetnem kellett, forralt borról szó sem lehetett. Körbenéztem a kamrában és megtaláltam egy százszázalékos almalét. Eszembe jutott egyik kedvenc téli forró italom: nincs benne alkohol, ezért gyerekek, állapotos hölgyek, és sofőrök is bátran ihatják, nem kell kimaradniuk az össznépi forraltborozásból. És lehetőséget ad kísérletezni az ízekkel.

Forró almaital

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.