Harmincperces hidegkonyha – májpástétom falatkák

Egyszerű, gyorsan elkészíthető ínycsiklandozó falatkák. Ha korábban elkészítjük a májat, öt perc alatt elkészülhetünk vele. Ha kitesszük a társaság elé az asztalra, nagy sikere lesz. De ennek az a következménye, hogy pillanatok alatt elfogy.

Májpástétom falatkák

Tovább


Ha lefogysz, gyógyulnak az erek

A legújabb vizsgálatok szerint a fogyás hatására a szervezet képes a regenerálódásra. Minél több zsírt ad le egy túlsúlyos ember, annál rugalmasabbá válnak erei. Az Amerikai Szív Szövetség kongresszusán ismertették a kutatás eredményeit.

Az már régi megfigyelés, hogy a túlsúly a szív-és érbetegségek fontos kockázati tényezője, de ennek magyarázatával kapcsolatban a legkülönbözőbb föltételezések láttak napvilágot. Kerry J. Stewart professzor és munkatársai azt vizsgálták, hogy a pocakon tornyosuló zsírszövet és az ütőeres rendszer között milyen közvetett kapcsolat létezik. Ha már ennek kapcsán koplaltatják a kövér vizsgálati alanyokat, akkor azt is igyekeztek tisztázni, hogy ilyen szempontból van-e különbség a szénhidrátban szegény, vagy a kevés zsírt tartalmazó étrend hatása között.

Tovább


Pó-völgyi palacsinta

A hétvégén nálunk hortobágyi palacsinta volt, az a verzió, amit mi a legjobban szeretünk: a paprikás csirkével töltött. De ismét játszadozni támadt kedvem, ezért lecsippentettem a csirkéből egy adagot. Olaszos jelleget kapott, ezért kerestem a Hortobágy helyett egy olasz síkságot. Ezért lett Pó-völgyi palacsinta.

Pó-völgyi palacsinta

Tovább


Kórház utánzó étterem

Milyen hely az, ahol a nővérek a pincérek, orvosok a szakácsok, és minden steril orvosi körülötted? Egy egyedülálló, furcsa étterem nyílt a lettországi Rigában, neve "Hospitalis". Az ételeket lombikokban, és orvosi edényekben szolgálják fel. A hosszú lábú pincérlányok mini növérkötényben szolgálnak fel, és ha akarod, rád húzzák a kényszerzubbonyt, és meg is etetnek.

Videó a végén.

Tovább


Kínai családi gombafarm

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.