Csokoládé művészet

Tovább


A citromhéj megmentése

A konyhában hol a citrom levére van szükségünk, hol a citrom héjára. Amikor a sütibe belereszeljük a héját, még csak-csak felhasználjuk gyorsan a levet, de sok citrom héja lesz kidobva, mert éppen nincs szükség rá. Pedig egyszerűen megmenthetjük ezt a fenséges fűszert.

Mielőtt kifacsarnánk a citrom levét, mossuk le  alaposan a héját, hogy eltávolítsuk róla a tartósítószert. Töröljük szárazra, majd egy aprólyukú reszelőn reszeljük le a legfelső sárga réteget. Ezután már nyugodtan felvághatjuk és kifacsarhatjuk a levét.

A lereszelt héjat háromféleképpen tárolhatjuk hosszú távon. A legegyszerűbb megoldás a fagyasztás. Tegyük apró, jól záródó dobozkába, vagy csak egyszerűen fóliába tekerjük bele, és rakjuk be a fagyasztóba. Hetekig eláll. A másik megoldás, hogy egy jól záródó dobozba kétszeres mennyiségű cukorral elkeverve tesszük el a hűtőbe. A harmadik megoldás, hogy megszárítjuk, és egy jól záródó dobozban tároljuk felhasználásig.

Ugyanígy járhatunk el a narancs héjával is.

Én általában a fagyasztást részesítem előnyben, mert az a legegyszerűbb.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   A legcsodálatosabb elhagyott szálló

Napi videó:   Igy kell dinnyét ennie egy babának

Napi fotó:  Rosszul sikerült mosás

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Bácskai húsleves

Egy igazi belevaló leves, már-már egytálétel: gazdag a hústól, sűrű, hogy megáll benne a kanál, és savanykás, hogy jól essen a gyomornak. Vettem az ünnepekre 8db csontos csirkemellet. Úgy csontoztam ki, hogy a csontokon kicsit vastagabban maradjon hús, mert levest terveztem belőle. Az eredeti receptet a HVG honlapján olvastam, de egy kicsit változtattam rajta az ízlésem szerint.

Bácskai húsleves

Hozzávalók:
8 csirkemellcsont kissé húsosra hagyva (vagy egy fél csirke),
répa,
fehérrépa,
zeller kockára vágva,
1 kisebb bögre rizs,
1 fej vöröshagyma,
1-2 gerezd fokhagyma,
szemes bors,
2-3 babérlevél,
só,

Habaráshoz:
1 kispohár tejfel,
1 tojás,

Tálaláshoz:
tárkonyecet,
apróra vágott petrezselyem,

Elkészítés:
Feltettem a csirkét vízbe főni, és forrás után a habját leszedtem. Beleraktam a fűszereket, és a zöldségeket. Amikor a csontos hús megfőtt, kiszedtem a levesből és félretettem. A levesbe öntöttem a megmosott rizst, majd amikor majdnem megfőtt, belekevertem a habarást – egy felvert tojást, elkevertem egy pohár tejföllel, kis vízzel. A levesbe visszatettem a csontokról leszedett húst. Tálaláskor petrezselyemmel megszórtam és egy kis tárkonyos ecettel megvadítottam.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   Kétszínű folyó

Napi videó:   Repülőgép-szerencsétlenségek

Napi fotó:  Steampunk billentyűzet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Amikor az autómániások grilleznek

Tovább


Heni túrós sütije

Húsvétkor a minden józan érv ellenére (kalória, stb.) elkészítettük ezt a süteményt. Heni barátnőmtől kaptam a receptet, ezért nálunk csak "Heni túrós sütije" néven fut. Könnyű és olcsó sütemény, gyorsan elkészíthető, és elképesztően finom. Egyetlen gond vele, hogy fél napot kell várni, hogy megehessük. Szintén komoly gond vele, hogy ahogy lerakjuk az asztalra, pillanatok alatt eltűnik. Valószínűleg rögtön gázzá válik, és elszáll.

recept édesség sütemény túrós Heni 60 perces recept

Heni túrós sütije

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.