Tudom, hogy manapság divat utálni a medvehagymát, mert a csapból is ez folyik, de mit tegyek, egyszerűen finom. És mivel most van a szezonja, most kell csinálni. Ez az egyik kedvenc medvehagymás pogácsa receptünk.

Medvehagymás-túrós pogácsa

Hozzávalók:
0.5 dl tej
2,5dkg élesztő
1 teáskanál cukor

50 dkg liszt
25 dkg túró
1 tojás
20 dkg vaj vagy margarin
2 evőkanál tejföl
3 teáskanál só

 5 dkg vaj vagy margarin
2 csomag medvehagyma

Elkészítés:
Az élesztőt a cukorral megfuttatom a tejben. Hozzáadom a lisztet, túrót, tojást, a megolvasztott vajat, a tejfölt, és a sót, és tésztát gyúrok belőle. Félórát pihentetem. Megolvasztom az öt deka vajat. Lisztes deszkára borítjuk a tésztát, és centi vastagságúra nyújtjuk.

Megkenem az olvadt vajjal.

Megszórom a medvehagymával,

Félbehajtom. Újra megkenem az olvadt vajjal, megszórom a medvehagymával.

Félbe hajtom, kicsit meglapogatom, és negyedóráig pihentetem.

Ismét centi vastagságúra nyújtom. Megkenem az olvadt vajjal, megszórom a medvehagymával, majd félbehajtom. Újra megkenem az olvadt vajjal, megszórom a medvehagymával, majd félbehajtom. Kicsit meglapogatom, és újra negyedóráig pihentetem.

 Most jön a végső nyújtás, újra egy centi vastagon. A tetejét bevagdosom, majd kiszaggatom a pogácsákat. Előmelegített sütőben 10-12 percig sütöm.

 Mivel még forrón elfogy az összes, célszerű sok hideg tejet inni hozzá, különben nem alszunk az éjszaka.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenhatezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   A világ legszebb épületei: Fecskefészek-kastély

Napi videó:   Háromlábú krokodil a golfpályán

Napi fotó:  Jeges vodka-tonik egy szívásra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...