Ki akar ilyen kánikulában a tűzhely mellett állni?

Tombol a kánikula, de ebéd kellene. Próbálunk a lakás hűvösébe menekülni, de ha főzünk, azzal a lakást melegítjük. A meleg miatt mozogni sincs az embernek kedve. Ilyenkor igazán fontos szempont a receptnél a gyors elkészítés. Ha ráadásul kiderül, hogy főzésre sincs szükség, az étel abszolút befutó.

Ez egy főzés nélkül készíthető gyümölcsleves. Pár perc alatt kikeverhető, és ha minden alapanyagot a hűtőben tároltunk, azonnal hidegen tálalható. Hogy még hidegebb legyen, nyugodtan rakhatunk bele jégkockát, ha tányérban tálaljuk fagyasztott gyümölcsöt is rakhatunk bele.

De egy ilyen jéghideg levest nem kell feltétlen tányérban felszolgálni. Töltsd egy bögrébe, s szívószállal szopogasd el az árnyékban.

recept hidegétel leves gyümölcs málna

Málna-krémleves hidegen készítve

 

Hozzávalók:
2 liter 100 százalékos narancslé
1,3 liter tej
4 dl tejszín
40 dkg fagyasztott málna
cukorízlés szerint

Elkészítés:
A fagyasztott málnát turmixoljuk le, folyamatosan adjuk hozzá a narancslét, majd a tejet, végül a tejszínt. Ízlés szerint édesítsük. Azonnal tálalható.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Ne higgy a szemednek!  
Macskaőrség:  Leopárd ikrek orvosnál  
Napi videó: Egy falat citromot  
Napi fotó: Édes álom

recept hidegétel leves gyümölcs málna