Szeretem az olyan köreteket, amit akkor is szívesen megennénk, ha csak az kerülne a tányérunkra. Egy egyszerű krumpli tepsibe vagy tűzálló tálba rakva, néhány egyszerű fűszer vagy kísérő hozzáadásával igazi csemegévé változtatható. Ennek a receptnek az ötlete akkor jött, amikor a piacon megpillantottam a dió méretű lilahagymákat. Rögtön beugrott, milyen istenien mutatna ez parázskrumplival, vagy apró salátaburgonyával. Most az utóbbit kaptam a piacon.recept főétel melegétel köret burgonya lilahagyma libazsír

Libazsíros tepsis burgonya lilahagymával

 

Hozzávalók:
apró salátaburgonya
apró lilahagyma
libazsír

bors

Elkészítés:
A hagymákat megpucoljuk, az egyik végéből levágunk, hogy megálljon rajta. A másik végét X-alakban bevágjuk.
A krumplit alaposan megmossuk, megsikáljuk. Az esetleges hibákat kivágjuk. Felezzük, vagy ha nagyobb a krumpli, akkora méretűre vágjuk, mint a hagyma.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat vastagon kikenünk libazsírral. Egy más mellé, felváltva beleállítjuk a krumplit és a hagymát. A végén megsózzuk, megborsozzuk.
Lefedve puhára pároljuk, majd a fedőt levéve 4-5 percig még rápiritunk, hogy szép színe legyen.recept főétel melegétel köret burgonya lilahagyma libazsír

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Mit csinál a jég a kocsival
Macskaőrség: Harminc éve nem láttak dél-kínai tigrist 
Napi videó:  Hihetetlen tollaslabda-menet
Napi fotó: Fényárba borítva

recept főétel melegétel köret burgonya lilahagyma libazsír