Vakkóstolás során mindenkinek nagyon ízlett, de nem tudtak rájönni miből készült. Nem véletlenül. Elsőre talán furcsán hangzik: káposztából lekvár. Pedig igazán különleges, pikáns lekvár készíthető, amely tökéletes kísérő sült húsok mellé.

Körtés Lilakáposzta lekvár

Hozzávalók:
Egy kilónyi lilakáposzta apró szálasra vágva
Egy nagyfej lilahagyma szálasra vágva
2 db körte, hámozva kockára vágva
1 dl vörösbor ecet
2 dl száraz vörösbor
2 rúd fahéj
10 dkg cukor
1ek. olíva olaj

Előkészítés:
A lilakáposztát apró szálasra vágjuk, a lilahagymát szálasra vágjuk, a körtét meghámozzuk, és kockára vágjuk.

Elkészítés:
A hagymát az olajon megdinszteljük, belekeverjük a cukrot, felöntjük a borral és az ecettel. Felforraljuk, és belerakjuk a káposztát, a körtét, és a fahéjat. Újra forrás után kislángra tesszük, egy órán keresztül, illetve puhulásig főzzük. Ha idő előtt elfövi a levét, kis vízzel pótoljuk. A végén kivesszük a fahéj rudakat, majd merülő mixerrel leturmixoljuk.

Azonnal fogyasztható, de üvegekben eltéve hosszú ideig megőrzi a minőségét.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  126 méter zuhanás a semmibe

Napi videó:   Kutya és a tűzijáték

Napi fotó:  WC minden extrával

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...