Nagy kedvenceim közé tartoznak a különféle töltött tészták. Egy gyors kenyértészta némi hús és zöldség, és már mehet is a sütőbe. Gyorsan elkészül, melegen és hidegen is finom, tökéletes iskolai uzsonnának, kirándulásra, gyorsan előkapható finomságnak. recept tészta táska töltött kolbász batyu

Kolbászos töltött táska

 

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
4dl tej
2,5 dkg élesztő
2 mokkáskanál só
20 dkg tetszőleges kolbász
uborka
hagyma
reszelt félkemény sajt
1 tojás

Elkészítés:
A kolbászt a hagymát, az uborkát, felkockázzuk, a sajtot lereszeljük.
A langyos tejben pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót és az élesztős tejet, és tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett deszkán kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk. Körlapokat vágunk belőle, ízlés szerint ráhalmozunk a kolbászból és a zöldségekből.

recept tészta táska töltött kolbász batyu
Félbehajtjuk, a szélét összenyomkodjuk. megkenjük tojással. 15-20 percig hagyjuk kelni, majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.