Nagy kedvenceim közé tartoznak a különféle töltött tészták. Egy gyors kenyértészta némi hús és zöldség, és már mehet is a sütőbe. Gyorsan elkészül, melegen és hidegen is finom, tökéletes iskolai uzsonnának, kirándulásra, gyorsan előkapható finomságnak.

Kolbászos töltött táska

 

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
4dl tej
2,5 dkg élesztő
2 mokkáskanál só
20 dkg tetszőleges kolbász
uborka
hagyma
reszelt félkemény sajt
1 tojás

Elkészítés:
A kolbászt a hagymát, az uborkát, felkockázzuk, a sajtot lereszeljük.
A langyos tejben pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót és az élesztős tejet, és tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett deszkán kb. fél centiméter vastagra nyújtjuk. Körlapokat vágunk belőle, ízlés szerint ráhalmozunk a kolbászból és a zöldségekből.


Félbehajtjuk, a szélét összenyomkodjuk. megkenjük tojással. 15-20 percig hagyjuk kelni, majd 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Furcsa járgányok  
Macskaőrség: Az oroszlán mindig vadász marad  
Napi videó:  
Így készül a Tesla 3