Húsvétkor a minden józan érv ellenére (kalória, stb.) elkészítettük ezt a süteményt. Heni barátnőmtől kaptam a receptet, ezért nálunk csak „Heni túrós sütije” néven fut. Könnyű és olcsó sütemény, gyorsan elkészíthető, és elképesztően finom. Egyetlen gond vele, hogy fél napot kell várni,  hogy megehessük. Szintén komoly gond vele, hogy ahogy lerakjuk az asztalra, pillanatok alatt eltűnik. Valószínűleg rögtön gázzá válik, és elszáll.

recept édesség sütemény túrós Heni 60 perces recept

Heni túrós sütije

 

Hozzávalók:

Tészta:
4 tojás
25dkg porcukor
1dl tej
25dkg liszt
1dl olaj
1 csomag sütőpor

Töltelék:
2 tojás
25dkg margarint
25 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1/2 kg túró
1 citrom reszelt héja

A tészta elkészítése:

A tojás fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A tojás sárgáját a porcukorral és a tejjel habosra keverjük. Beledolgozzuk a lisztet, az olajat, a sütőport. Végül óvatosan  a tojások felvert habját is beleforgatjuk.

Kikent tepsiben, légkeveréses sütőben 180 celsius fokon 20-25 percig sütjük.

A töltelék készítése:

A tojás fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A tojás sárgáját a margarinnal, a porcukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a citrom reszelt héját, és átdolgozzuk. Végül a tojások felvert habját óvatosan beledolgozzuk.

A kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük, porcukorral megszórjuk a tetejét és a hűtőbe rakjuk egy éjszakára. A tészta a töltelékből ezalatt kiszívja a nedvességet, és kellemes állaga lesz.

Éjszakára célszerű a hűtőt lánccal háromszor körbetekerni, négy lakatot rátenni, és leültetni elé két dobbermant. Különben…

 recept édesség sütemény túrós Heni 60 perces recept

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   A rejtélyes Kummakivi-kő

Napi videó:   Átvert autókereskedő

Napi fotó:  Máltai mesefalu

recept édesség sütemény túrós Heni 60 perces recept