Gompapörköltet főztünk a párommal, de most nem akartam simán tésztával vagy nokedlivel enni. Az jutott az eszembe, hogy töltsük bele a pörköltet egy vastag és puha lepénybe. A kísérlet meglehetősen jól sikerült. Jöjjön a lepény receptje:

Hablepény

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt
5 dkg vaj
3 dl tej
1 tojás
1 kk. sütőpor
csipetnyi só

Elkészítés:

A lisztet elkeverem a sütőporral, és a csipetnyi sóval. Felolvasztom a vajat, és a langyos tejjel együtt a keverékbe öntöm, majd beleütöm a tojást is. Vigyázz, a forró vaj ne érintkezzen közvetlenül a tojással, mert megsütheti. Csomómentesre keverem a tésztát, és tíz percet pihentetem. 

Felhevítem a serpenyőt és palacsintához hasonlóan megsütöm. Mivel sűrűbb a tészta , a palacsintánál vastagabban terül el a tészta. A sütőpor hatására még vastagabb lesz.

Ha szép világosbarnára sült, egy tányérra teszem, a felére pakolom a tölteléket, és ráhajtom a másik felét. Megszórom reszelt sajttal.

 

Nagyot tud dobni az ízén és a tálaláson, ha pár percre betoljuk a sütőbe, és ráolvasztjuk a sajtot.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ezt láttad már?

Mai blog:   Kígyók a ládában

Napi videó:   Így rohangál egy arab bérgyilkos

Napi fotó:  Így is lehet játszani