Nagyon szeretem a vadhúsokat, pompás ízük mellett egészségesebbek is, mint a tenyésztett állatok. Az utóbbi időben mintha nagyon leragadtunk volna a pörköltnél és a paprikásnál. Ez a recept kétféle szempontból sem hétköznapi. Hiányzik belőle a bors és pirospaprika, más fűszerekkel pótoljuk. Másrészt többféle gombával tesszük igazán gazdaggá az ízét.  A hét elején bemutatott hagymás burgonyapárnácskát kínáltam hozzá köretnek.recept melegétel főétel húsétel vad ragu vaddisznó

Gombás vaddisznóragu

 

Hozzávalók:
1 kg vaddisznó hús
15 dkg füstölt szalonna
50 dkg vegyes gomba (most csiperke, shitake, laskagomba, tőkegomba)
2 dl száraz vörösbor
2 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
7 dkg (kis doboz) sűrített paradicsom
2 db babérlevél
1 kiskanálnyi friss borsikafű
3db szegfűbors
2 db borókabogyó

Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, és felkockázzuk, a szalonnát apróra kockázzuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. Kevés zsiradékon megpirítjuk.

A szalonnát zsírjára sütjük, egyszerre rádobjuk a húst és a hagymát, és az összetört fokhagymát. Szárazra pirítjuk, amíg el nem veszti a levét. Utána felöntjük a borral, hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket. Amikor elkészül, hozzáadjuk a gombát, és összeforraljuk.

recept melegétel főétel húsétel vad ragu vaddisznó

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonkilencezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  

Napi videó:  

Napi fotó: 

Macskaőrség:  

recept melegétel főétel húsétel vad ragu vaddisznó