A mákos helyett miért ne lehetne sós és sajtos?

Minden háztartásban időnként akad pár szikkadt kifli, ami megmaradt. Ilyenkor készül mákos guba. Pedig a kifliket fel lehet használni valami sós elkészítéséhez is. Itt egy finom ötlet:

Füstölt sajtos gubaRecept főétel melegétel tészta maradék guba füstölt sajt

 

Hozzávalók:
4-5 szikkadt kifli
1 pohár tejföl
2-3 dl tej
füstölt sajt
1 kávéskanál só
fokhagyma
vaj

Elkészítés:
A tejfölt a sóval és tejjel elkeverem. A tűzálló tálat kikenem a vajjal. A kiflit ujjnyi karikákra vágom és a tejfeles tejbe megforgatom, majd egymás mellé sorolva beborítom a tál alját. A nagy lyukú reszelőn lereszelt sajttal megszórom, majd egy új kifli-réteggel beborítom. Addig rétegezem, míg a hozzávalók elfogynak, majd a tetejére sajtot szórok.Recept főétel melegétel tészta maradék guba füstölt sajt

Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 25 percig sütöm.Recept főétel melegétel tészta maradék guba füstölt sajt

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel ötvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Nyertek a lottón, lecserélték a házat
Macskaőrség:   Elterjedtebb lehet a hópárduc az eddig véltnél
Napi videó:   Vakmerő sofőr
Napi fotó:  Ijesztő

Recept főétel melegétel tészta maradék guba füstölt sajt