Új finomság tűnt fel a piacon.teszt alapanyag csirkemell pulykamell füstölt

 

Heti programom a piacozás. Elmerülni a látványban, az illatokban, elengedni a képzeletet, fejben kombinálni az alapanyagokat. Kedvenc baromfiárusom két újdonságra hívta fel a figyelmemet: füstölt csirke- és pulykamell.

Az ötlet maga egyszerű és egyszerűségében tökéletes. A csirke- és pulykamellet megtisztítják, kicsontozzák, lehártyázzák. Ezután hagyományos módon, bükkfafüstön megfüstölik, akár a jó sonkát. Nem is bírtam ellenállni neki, azonnal kellett vennem tesztelésre.teszt alapanyag csirkemell pulykamell füstölt

Gyönyörűen mutat az asztalon. Vékonyan lehet szeletelni, szeletelve még szebb. Nem maradt más, mint a kóstolás. Finom füstölt hús íz, nem olyan markán, mint a disznó esetében. A füstölés kellemesen aromás, nem tolakodóan erős. Legfontosabb különbség, hogy nincs az a maróan sós íze. Frisse szeletelve, kenyérrel, zöldségekkel, egyszerűen tökéletes.teszt alapanyag csirkemell pulykamell füstölt

Jött a sütés próba, Ham&Eggs készült belőle. Szépen megsütöttem a szeletek mind a két oldalát, majd ráütöttem a tojásokat. Minden abszolút rendben.

Végül jött a főzés teszt: felkockázva a hétvégi bablevesbe került bele. A levesnek kellemes füstös aromát adott. De itt jött az első probléma: a kockák szárazak voltak, és furcsán lapokra esett szét rágás közben. Így levesbe nem alkalmas.

Összegzés: Jó ötlet volt a mellek füstölése, az eredmény kitűnő. Nyersen, sütve kitűnő, de főzésre nem ajánlom.

Még egy fontos szempont: árban megegyezett a nyers hús árával. Így különösen megéri.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Rozsdakerités 
Macskaőrség: Megjött a gazdi 
Napi videó: Az örök szépség 
Napi fotó: Lusta volt takarítani

teszt alapanyag csirkemell pulykamell füstölt