A hirtelen leszakadt hó miatt este ki kellett mennem havat takarítani. Nem volt túl sok, de az erős hideg szél átfagyasztott. Megkívántam valami forró italt, de mivel még este vezetnem kellett, forralt borról szó sem lehetett. Körbenéztem a kamrában és megtaláltam egy százszázalékos almalét. Eszembe jutott egyik kedvenc téli forró italom: nincs benne alkohol, ezért gyerekek, állapotos hölgyek, és sofőrök is bátran ihatják, nem kell kimaradniuk az össznépi forraltborozásból. És lehetőséget ad kísérletezni az ízekkel.

Forró almaital

Hozzávalók:
2 liter almalé
1 narancs
1 citrom
2 evőkanál méz vagy cukor
2 zacskó vaniliáscukor
szegfűszeg
szegfűbors
fahéj

Akik szeretnek kísérletezni:
kardamommag
ánizs
szerecsndió
koriander

Elkészítés:
A narancsot és a citromot felkarikázom, és az almalével és  többi hozzávalóval együtt egy edénybe teszem. Ízlés szerint fűszerezem, majd felforrósítom. a citrom- és narancskarikákat kicsit megnyomkodom kanállal, hogy a lé kijöjjön. Forrón, azonnal tálalom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennégyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   Nem hétköznapi balesetek

Napi videó:   Túl sok szemét ember van

Napi fotó:  Tócsa, motor, kamion

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...