Annyi finom zöldséget kínál most a kert, de beszerezhetjük ezeket a piacokon is. Ebből a sok finomságból remek egytálételeket lehet kreálni. Ez a recept Tex-Mex ihletésű, gyorsan elkészíthető, és a végeredmény egy tökéletes őszi ízkavalkád.

recept főétel melegétel paprika cukkini chili

Csípős cseréptányéros

 

Hozzávalók:
1 nagy fej hagyma
1 db tv paprika
1 db kápia paprika
1 db kis cukkini
10 dkg húsos szalonna
2 nagy gerezd fokhagyma
1 doboz chilis bab
mexikói fűszerkeverék
chili pehely

Elkészítés:
A szalonnát csíkokra vágom, és zsírjára sütöm. Rádobom a szálasra vágott hagymát, kissé üvegesre párolom, majd rádobom a karikára vágott paprikákat, a megtisztított és vékonyra szeletelt cukkinit. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, ízlés szerint megszórom a mexikói fűszerkeverékkel. Amikor puhára párolódott, hozzákeverem a babkonzervet, összeforralom, és ízlés szerint chili pehellyel vadítom.

recept főétel melegétel paprika cukkini chili

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog: Európa legdrágább otthona 
Macskaőrség: Felicity Berkleef  macskaportréi  
Napi videó: Ördögszekér invázió 
Napi fotó: Fürdőszoba kilátással

recept főétel melegétel paprika cukkini chili