Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zserbó-golyó

A zserbó-szelet az egyik legnépszerűbb magyar édesség, de sajnos kicsit időigényes elkészíteni. Ennek egy egyszerűsített változata a zserbó golyó. Bár nem olyan zseniális, mint a zserbó-szeletszelet, de nagyon finom, és egy fél óra alatt elkészül.recept sütemény édesség zserbó golyó dió keksz lekvár csokoládé

Zserbó-golyó

Tovább


Lila zserbó

Kicsit meglepő lehet a cím, de az eredmény magáért beszél. Az az ötletem támadt, hogy a zserbóban a hagyományos baracklekvárt lecserélném valami egzotikusabbra. Így esett a választásom az Erdélyből hozott áfonyára. De ez még nem volt elég, még egy kis plusz reszelt almával is dobtam egyet a tölteléken. A sütés végére derült ki, hogy az áfonya megszínezte a süteményt. Így született meg a Lila zserbó.

Lila zserbó

Tovább


Zserbó-palacsinta

Egy kedvenc tészta, és egy kedvenc sütemény ízvilága: egy tökéletes párosítás.

 

Pénteken fiam kérésére palacsinta volt ebédre. Nálunk az a szokás, hogy  nem szoktuk megtölteni a palacsintákat, hanem a kész palacsintákat kitesszük egy tányérra, és köré rakjuk a töltelékeket: lekvárok, kakaópor, csoki-öntet, túró, mikor mi van. Ahogy végignéztem a kínálatot, egymás mellé került a baracklekvár és és a dió. Ez adta az ötletet, hogy Zserbó palacsintát Csináljak.

Elkészítése egyszerű. A palacsintát megkentem barack lekvárral, majd megszórtam vastagon cukrozott darált dióval. De ez nem sima dió volt, hanem előtte meg lett pörkölve. A palacsintát feltekertem, és meglocsoltam csoki-öntettel.

Nem merem elárulni hányat ettem...

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   AvatarLand - Pandora a Földön

Napi videó:   Szószék-szikla

Napi fotó:  A császár is öregszik

Macskaőrség:   Túl cuki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Zserbeigli

Az az őrült ötletem támadt, hogy mi lenne ha így karácsonykor a bejglit és a zserbót egyesíteném. A zserbót egyrétegűnek csinálom, és feltekerem. Ez még így önmagában kevés, ezért megfejeltem azzal, hogy barack lekvár helyett málnalekvárral készült, és még egy kis alma is került bele. Isteni lett. Így született meg a zserbejgli.

 

Zserbeigli

Hozzávalók:
70 dkg liszt
40 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 tojás
1 vaníliás cukor
2dl tej
3 dkg élesztő
1 sütőpor

A töltelékhez:
1 üveg málna lekvár
35 dkg dió
35 dkg kristálycukor
3 savanykás alma

Bevonáshoz:
30 dkg csokibevonó
15 dkg margarin
pici rum

Előkészületek:
A lisztben elkeverem a sütőport és egy pici sót, és elmorzsolom benne a margarint. A tojást habosra keverem a cukorral, és a vaniliás cukorral. A tejben fefuttatom az élesztőt.  Az almát meghámozom, és lereszelem. A diót ledarálom és elkeverem a porcukorral.

 

Elkészítés:

A lisztbe beleöntöm a kikevert tojást, és az élesztőt tejet. Addig gyúrom, amíg elválik az edény oldaláról, ha szükséges, még lisztet adok hozzá.

A tésztából négy gombócot csinálok. A gombócot tepsi méretűre nyújtom egy szilikon lapon, megkenem málnalekvárral, megszórom a cukros dióval, és ráreszelek egy almát:

A szilikonlap segítségével feltekerem:

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. húsz percig sütöm.

Amikor megsült, kiveszem, és még forrón megkenem a tetejét lekvárral:

A csokibevonót felolvasztom a margarinnal együtt, és beleöntök egy pici rumot. Óvatosam ráöntöm a tekercsre. Nem kell elsimítani, a lekvár miatt rusztikus lesz a felülete.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Hogy ünneplik a karácsonyt a világban

Napi videó:   Pillangóúszás a hóban

Napi fotó:  Karácsonyi hóangyal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.