Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zöldség-kupak

Első látásra hülyeségnek tűnik, minek lekupakolni egy zöldséget vagy gyümölcsöt. De ha belegondolunk, nagyon is praktikus eszköz. A megkezdett zöldség vágási felülete nem kezd el oxidálódni, nem fog megbarnulni, rohadni, penészedni. A vágási felületet mindig frissen tartja.

Tovább


Egy elfelejtett finomság: mángold

Gyönyörűek a levelei, egyszerre dísznövény és zöldség. Egy elfelejtett finomság újra felfedezése.

A Mángoldot a Földközi-tenger környékén már az i. e. V-IV. században ismerték, évszázadokig népszerű alapanyag volt mégis mára Európában szinte ismeretlen növényről van szó. Valószínű, hogy előbb lett kultúrnövénnyé, mint a takarmányrépa és előkelő rokona, a cukorrépa. Nyugat-Európában és az USA-ban a farmerek és a kertek művelői egyaránt termelik, és sokra értékelik. Nálunk egyelőre még alig ismerik, pedig rendkívül egyszerű termelése és sokoldalú felhasználása alkalmassá tenné arra, hogy sok kiskertben jelen legyen.

Tovább


Pikáns máj ropogós zöldséggel

Amikor ezt az étel elképzeltem, olyan fogást álmodtam meg, hogy az ízek tisztán megmaradjanak. Ezért a máj és a ragu külön készült. Olcsó, könnyen elkészíthető, tavaszias étel.

Pikáns máj ropogós zöldséggel

Tovább


Metoke, csips, és köret: Plantain, vagyis főzőbanán

A trópusok nagy részén a szegények legfontosabb tápláléka a banán. Olyan ez, mint nálunk a burgonya. Ez nem az az édes banán, ami mi ismerünk, hanem a főzőbanán. A kis földjeiken a gazdák ezt termelik családjuk ellátására, és megélhetésükért.

A főzőbanánból többféle faj ismert, mint az étkezési változatból. Ennek megfelelően a világon megtermelt banánmennyiség nagyobb hányada ezekből származik. Zöldségbanánként is ismert, angol neve: plantain.

Tovább


Rekordméretű óriás zöldségek

Lassan itt a palántázás ideje. Ideje a rekordokra gyúrni, ha nyerni akarsz a versenyen. Nem semmi érzés lehet, ha egyetlen tököt hárman tolnak haza két talicskán.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.