Duplán diós torta

Dió a tésztában, dió a tejszínkrémben, beborítva vastagon csokival. Mi más kell még? Semmi.recept sütemény torta dió tejszín csokoládé

Duplán diós torta

Tovább


Édes csípős sárgarépa-krémleves

Sokan elképzelni sem tudják, hogy egy egyszerű zöldségből is mennyire finom leves készíthető. A gyerekkorunktól belénk ívódott előítéletektől nehezen tudunk megszabadulni. Gyakori tapasztalat, hogy egy répás, brokkolis vagy éppen sütőtökös fogástól előre fintorognak az emberek. De ha nem áruljuk el, miből készül a leves, sőt, arra bíztatjuk őket, hogy találják ki, miből készült, bizony, szinte kivétel nélkül mindenkinek ízleni fog. Azután jön a meglepetés. Ez is egy ilyen leves.

recept főétel melegétel zöldség leves krém répa méz tejszín chili

Édes csípős sárgarépa-krémleves

Tovább


Egy kis tejszínt a kávéba?

Gyönyörű látvány 2000 kocka/másodperces lassításnál.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonháromezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Brutális karácsonyi kivilágítás

Napi videó:   A ramadan vége

Napi fotó:  A bizalom a legfontosabb

Macskaőrség:   Támadás!

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Fokhagymás, tejszínes csirke

Számomra az egyik legkedvesebb párosítás a csirke és a tejszín. Csodálatos alapja bármilyen hozzáadott íz kompozíciónak. De a legegyszerűbb alapváltozat számomra az egyik legkedvesebb. Gyorsan elkészíthető, olcsó, és nagyon finom. Én így csinálom:

Fokhagymás, tejszínes csirke

Tovább


Pulyka Erdő széle módra

Ahogy a nóta mondja, "Erdő szélén nem jó lakni, mert sok fát kell hasogatni." Viszont található ott sok minden: erdei gombák, csipkebogyó, stb. Ez adta az ötletet egy finom ételhez. Készülhet tetszőleges húsból: csirkéből pulykából, sertésből, akár nyúlból is. Bár talán vadból volna a legjobb: esetleg őz, vagy vaddisznó. Nekem most csak pulyka volt itthon.

Pulyka Erdő széle módra

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.