Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Joghurtos-túrós szelet

Időnként a család valamelyik tagjára rátör, hogy most nagyon kellene egy kis sütemény. Az ember nehezen vállalkozik rá, hogy nekiálljon sütögetni, hacsak nincs a tarsolyában valami gyors és egyszerű recept. Ez pontosan ilyen: elkészíteni annyi ideig tart, amennyi idő alatt felmelegszik a sütő.

recept főétel tészta sütemény túró joghurt

Tovább


Túrós szalonnás töltött kifli

Érdekes, hogy amikor teljesen hagyományos összetevőket nem hagyományos módon készítünk el, mennyire más gasztronómiai élményt kapunk. tejfölt és túrót sokan eszünk otthon. De ez egy kiflibe töltve különleges meleg szendvics lehet.

Túrós szalonnás töltött kifli

recept melegétel szendvics szalonna túró

Tovább


Összedobált túrós

Hét végén segítettem barátomnak némi cipekedésben Útközben beugrottunk nagymamájához, aki "jajlelkemnincsitthonsemmisem" felkiáltással eltűnt a konyhában. Tíz perc sem kellett, és már újra ott tüsténkedett körülöttünk. Majd talán félóra múlva újra kiszaladt a konyhába, és egy tál forró sütivel tért vissza. Nem csak a gyorsasága nyűgözött le, a hanem a süti mennyei íze is. Amikor kérdeztem a receptet, "jajlelkemcsakösszedobáltam" volt a válasz. Amikor elárulta a receptet is, már csak az egyszerűségén csodálkoztam jobban.

Tovább


Juhtúrós burgonya

A legjobb fogások akkor sikerülnek, amikor spontán dobálom össze a fogást (Na jó, született ebből egy-két melléfogás is, de aki nem kísérletezik, annak nem is lesz sikere). Hétvégén finom csirkesült volt ebédre, ehhez készült ez a köret.

Tovább


Túró Rudi szem

Olcsó, pillanatok alatt kikeverhető, csak a sütésre kell várni.

A sütemény nevét maga a formája adta, az őzgerincben ilyen szem-formájúra sül a tészta. Adta magát az ötlet, hogy egy szembogár kerüljön a közepébe. Hosszú tárolhatóságra ne számítsunk, mert gyakorlatilag azonnal elfogy, ahogy az asztalra tesszük.

Túró Rudi szem

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.