Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Túrós dödölle

Dödölle, ez a régi falusi étel sajnos kikopott a konyhákból. Ennek egyik oka, hogy annak idején sok paraszti ételt lenéztek, erre a sorsra jutott a dödölle is. A másik ok, hogy elkészítése során két ember is kell hozzá, és egy kis izommunka. De ezzel le lehet tudni a a kalória bevitel egy részét.

A dödölle általában köret, ritkábban sós egytálétel. Pedig lehet édesen is enni. Itt egy remek túrós recept. Aki akarja sósan, szalonnával, aki akarja, édesen, cukorral eheti.

Recept főétel melegétel népi tészta dödölle túró tejföl

Túrós dödölle

Tovább


Diétás gyümölcsös túrós

Egy pillanatok alatt összedobható, nagyon finom sütemény. Annyi idő alatt összeállítható, amennyi idő alatt a sütő felmelegszik. Kalóriatartalma alacsony, ha ránk tör az édesség utáni vágy, diéta alatt is nyugodtan ehetünk pár falatot. Ketogén diéta mellett sem gond egy szelet.

recept édesség túrós gyümölcsös diétás ketogén

Diétás gyümölcsös túrós

Hozzávalók:
15 dkg tetszőleges gyümölcs, lehet fagyasztott is
50 dkg sovány túró
3 egész tojás
4 tojásfehérje habbá verve
5 teáskanál folyékony édesítő,
8 dkg vaj,
 1 teáskanál sütőpor
 1 kávéskanál szódabikarbóna
1 citrom héja
két evőkanál zabliszt.

Elkészítés:
Felverem a négy tojásfehérjét és félreteszem. A többi hozzávalót robotgéppel összekeverem, végül óvatosan beleforgatom a fehérjét. Sütőpapírral kibélelek egy tepsit, beleöntöm a keveréket, majd elszórom benne a gyümölcsöt, és belenyomkodom.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép aranybarnára sütöm.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint kilencvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept édesség túrós gyümölcsös diétás ketogén

Tovább


Bólyi szórt túrós

Ennél egyszerűbben sütit nagyon nem lehet készíteni, Első olvasásra el sem hisszük, hogy ebből valóban összeáll valami édesség. Az isteni íz mellett nagy előnye a könnyű és gyors elkészítése. Mire felmelegszik a sütő, össze tudjuk állítani.recept sütemény tészta túró

Bólyi szórt túrós

Tovább


Juhtúrós gnocci tálka

A megszokott olasz íz egy kis szláv beütéssel. A snidling és a juhtúró varázslatos aromát képez. Ez lehetne a sajtos gnocci és a juhtúrós sztrapacska szerelemgyereke.recept főétel melegétel tészta gnocci juhtúró snidling

Juhtúrós gnocci tálka

Tovább


Snidlinges juhtúrómártás

A frissen sült parázskrumpli önmagában is egy isteni étel, annyira jó, hogy még hús sem kell mellé. De ezt még lehet fokozni: egy markáns, fűszeres mártással csodát lehet tenni. A juhtúró markáns ízét tompítja a tejszín, és a snidling egy kis zöld frissességet visz bele. És még elkészíteni is gyors és egyszerű.

Snidlinges juhtúrómártás

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.