Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gazdag lepény

Szeretek esténként mindenféle lepényeket sütni. Tény, nem egy könnyű és nem is túl egészséges vacsora. De olyan jó este megfáradtan körbeülni egy asztalt barátokkal vagy a családdal, és középen gőzölög egy hatalmas, ínycsiklandozó lepény. Darabokra vágjuk, vagy egyszerűen csak falatkákat tépünk belőle, és élvezzük az estét, a társaságot, és a finom ízeket.

recept főétel melegétel tészta lepény kenyér

Tovább


Túrós kalácslepény

Lepényt nem csak kenyértésztából lehet készíteni, hanem kalácstésztából is. így nem csak sós lepényekkel kísérletezhetünk, hanem édesekkel is. Ez a recept, egyszerű, könnyen és gyorsan elkészíthető, és természetesen nagyon finom. Tökéletes arra, hogy ezzel kezdjük meg az édes lepények felfedezését.

Túrós kalácslepényrecept főétel tészta melegétel lepény túrós édes

Tovább


Gombás-sajtos mini csirkepite

Nagy rajongója vagyok a húsos pitéknek, a fűszeres, darált vagy aprított hústölteléknek, amelyet ropogósra sült tészta vesz körül. Készíthetjük nagy tortaformában is, de sokkal látványosabbá tehetjük a fogást, ha egyszemélyes adagokat készítünk. Egy tartalmas leves mellé tökéletes második fogás. Hidegen-melegen egyaránt ízletes. Kínálhatjuk salátával is, de én önmagában szeretm a legjobban.

Gombás-sajtos mini csirkepiterecept főétel melegétel tészta pite húsos gombás sajtos

Tovább


Csabai kenyérlepény

Nagy rajongója vagyok a kenyérlepényeknek, legyen az olasz pizza, török pide, vagy magyar töki pompos. Sok országban megtalálható, az elv mindenhol ugyanaz. A kenyér készítésénél megmaradt tésztát sütötték meg a kemencében. A feltét vagy sütés előtt, vagy sütés után került rá. Az idők múlásával a maradékból önálló étel született, amely a világ minden táján nagy népszerűségnek örvend.

Csabai kenyérlepényrecept főétel melegétel tészta lepény kolbász tejföl hagyma csabai

Tovább


Füstölt sajtos guba

A mákos helyett miért ne lehetne sós és sajtos?

Minden háztartásban időnként akad pár szikkadt kifli, ami megmaradt. Ilyenkor készül mákos guba. Pedig a kifliket fel lehet használni valami sós elkészítéséhez is. Itt egy finom ötlet:

Füstölt sajtos gubaRecept főétel melegétel tészta maradék guba füstölt sajt

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.