Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pizzaszósz

Sokan követik el azt az alapvető hibát, hogy egyszerűen csak kechupot tesznek a pizza tésztájára. Ha nincs más, ez a megoldás is megteszi, de mennyivel jobb egy fűszeres pizzaszósz. Az egyik kedvenc receptem.

Pizzaszósz

Hozzávalók:
1,5kg paradicsom
2 fej hagyma
kis fej fokhagyma
0,5 dl olivaolaj
1 teáskanál oregano
1 teáskanál kakukkfű
1 mokkáskanál őrölt babérlevél
2 evőkanál cukor
kevés só

Elkészítés:
Az olivaolajon megfuttatom a fokhagymát, az apróra vágott hagymát megdinsztelem.. Rádobom a megmosott, feldarabolt paradicsomot, (nem kell megpucolni), alaposan elkeverem, majd merülő-mixerrel pépesítem. Hozzáadom a fűszereket, a cukrot, megsózom, és kis lángon besűrűsödésig főzöm.

Azonnal fogyasztható, de rakhatjuk tiszta, forró vízzel kiöblített üvegekbe, gondosan zárjuk  le, és tegyük száraz dunsztba. Így akár hosszabb ideig eláll.

  Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszokétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Ágyból nézni az elefánitatót

Napi videó:   Pillanatok, amikor még hinni tudok a sportban

Napi fotó:  Trükkös fonás

Macskaőrség:   Macskaóvoda

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Fűszeres paradicsom mártogatós

Imádom a különböző csipszeket mártogatni, de általában nem veszek semmilyen kész mártást. A kedvenc mártogatós szószomat igen egyszerű elkészíteni, és nagyságrendekkel finomabb, mint bármelyik bolti.

 

Fűszeres paradicsom mártogatós

Hozzávalók:
1,5kg paradicsom
6 gerezd fokhagyma
0,5 dl olivaolaj
2 evőkanál cukor
1 teáskanál oregano
kevés só

 Elkészítés:
Az olivaolajon megfuttatom a fokhagymát. Rádobom a megmosott, feldarabolt paradicsomot, (nem kell megpucolni), alaposan elkeverem, majd merülő-mixerrel pépesítem. Hozzáadom az oreganot, a cukrot, megsózom, és kis lángon besűrűsödésig főzöm.

Kihűlés után azonnal fogyasztható.

De rakhatjuk tiszta, forró vízzel kiöblített üvegekbe, gondosan zárjuk  le, és tegyük száraz dunsztba. Így akár hosszabb ideig eláll, bár erre sok esélye nincs.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint húszezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   3D csodák a falakon

Napi videó:   Dühös parafenomén a kávézóban

Napi fotó:  Egyre álmosabb vagyok

Macskaőrség:   Boldog macskák 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Kármentés: Mi legyen a gyümölccsel?

Vétek lenne kidobni azért, mert kicsit hibás.

Nyáron és ősszel, amikor bőségesen van gyümölcs, gyakran előfordul,  hogy kevesebb gyümölcs fogy, mint amennyi  vettünk vagy szüreteltünk. Itt-ott barnul, esetleg penészedik, egy-két foltban  a rothadás is beindult: az embernek nincs igazán gusztusa megenni. Ilyenkor megy a kukába, bár nem szívesen dobjuk ki a drágán vett gyümölcsöket.

Én is így jártam a héten, a gyümölcskosárban már csak fél kilónyi  felpuhult szilva, két  kissé rothadásnak indul nektarin, és két foltos barack maradt. Ekkor jött az ötlet. A gyümölcsökből gondosan kivágtam, az ehetetlen részeket, kimagoztam, és feldaraboltam. Az egészet, beledobtam egy kisebb fazékba, és kis lángon feltettem a tűzhelyre. Amikor elvesztette a levét, és kissé besűrűsödött, egy kevés cukorral édesítettem.  

Nem lekvárt készítettem belőle, inkább szósznak nevezném. Lehet kenyérre kenni, kikanalazni, kimártogatni, tésztára tenni, ízlés szerint fűszerezni. Tetszés szerint felhasználható. Tartósításra nincs szükség, mivel kevés, és úgyis gyorsan elfogy.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS: a saját készítésű kekszet bele mártogatva bele azonnali függőséget okoz!

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel húszezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Goteik Viadukt Mianmarban

Napi videó:   Ilyen lesz a Sagrada Familia

Napi fotó:  Adj egy ötöst!

Macskaőrség:   Ki nem szállna a meleg vízből

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Egy laza Jack Daniels átverés

Nagyon szeretem az ételekben az alkoholt legyen az bor, konyak, vagy éppen whiskey. Ha megfelelő közegbe kerül sokat tud dobni egy étel ízén. Épp ezért figyeltem az egyik áruház polcán egy jellegzetes formájú kis üvegre. De mit keres a fűszerek között? Közelebb léptem és a címkéről kiderült, hogy az egyik legnagyobb amerikai whiskeygyártó cég chilis barbeque szószát találtam meg. A palack büszkén hirdeti, hogy a szósz eredeti Jack Daniels Wiskeyvel készült.

A számban összefutott a nyál, lelki szemeim előtt rögtön meg is jelent a kép, ahogy stílszerűen egy vastag hamburgert locsolgatok a szósszal.  De kezdeti lelkesedésemet gyorsan legyűrtem, és a hátsó címkét kezdtem el olvasni. Összetevők: bla bla, és a legvégén: Whiskey 1%.

Akkor erről ennyit. Ez is csak egy szimpla átverés, egy marketing trükk. Ennyi whiskey nem oszt, nem szoroz a szószban. Ez nem szósz, hanem marketingtermék. Bár nem tudom, hogy csak a whiskeynek akartak plusz reklámot, vagy a whiskeyvel akarták eladni a szószt. De a tény, hogy átverve éreztem maga. Kétszeresen is, mert mindehhez ráadásul bitang drága volt, leértékelve is háromszor annyiba került, mint egy átlagos szósz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenhétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   Medence mozi

Napi videó:   Star Wars átverés

Napi fotó:  Kicsit bogaras volt az este

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Joghurtos birsalmaszósz

 Sült csirke készült tegnap, és gondoltam csinálok hozzá egy finom mártást. Valami édesre vágytam, így jött az ötlet.

Joghurtos birsalmaszósz

Hozzávalók:

3db szép nagy birsalma
1 doboz joghurt
méz
fahéj

Meghámozom, kimagozom, és felkockázom a birsalmát, majd kevés vízbe felteszem főni. Amikor megpuhul, a vizet leöntöm róla, és merülő mixerrel krémesítem. Elkeverem benne a joghurtot. Ízlés szerinti mennyiségű mézzel édesítem, ki édesebben, ki fanyarabban szereti. Fahéjjal fűszerezem.

 Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Trambulin-híd a folyó felett

Napi videó:   Lehet ezt igazán nagyban is csinálni - Freerunner machine

Napi fotó:  Van, aki jó helyre parkolt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább

12
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.