Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Medvehagymás tojásrolád

Újra itt a medvehagyma szezon, és bár alaposan túl van lihegve a téma, szinte már hisztérikus magasságokba csap a medvehagyma imádat, csupán emiatt nem érdemes mellőzni ezt a finom csemegét.

Ez a recept szintén rendkívül egyszerű, gyorsan elkészíthető reggelire vagy vacsorára, nem bonyolultabb, mint egy rántotta elkészítése. És ami a legfontosabb, nyersen van benne a levél, semmit sem vesztett el tavaszi zsengeségéből, finom ízéből.

Medvehagymás tojásrolád

Tovább


Duplasajtos zöldségtekercs

Nagy rajongója vagyok a hidegkonyhának, de ha az ember nem is veszi annyira komolyan a kulináris élvezeteket, néhány trükkel teljesen át lehet alakítani egy hétköznapi vacsorát, amely így ínycsiklandozó fogássá alakul Egy könnyű sajt és saláta vacsora így válik különlegesebbé. Mindez pillanatok alatt elkészíthető.

Zöldsalátás sajttekercs

Tovább


Talpas-sipkás fasírt

A darált húsból készült húsmassza az egyik leghálásabb alapanyag a konyhában mégis a legtöbben nem léptek túl a fasírt/Stefánia vagdalt megszokott recepteken. Pedig éppen formázhatósága, gyúrhatósága miatt ad lehetőséget, hogy elengedjük a fantáziánkat. Gyúrhatunk belőle bármilyen formát, tölthetünk vele zöldségeket, de akár más húsokat is. Ez a recept nagyon egyszerű, alig kíván plusz munkát, mégis egy teljesen más karakterű fogás születik belőle.

Talpas-sipkás fasírt

Tovább


Gladiátor-lepény

A lényeg, hogy a lepényben rejtőző kenyérkockák íz- és aroma-mágnesként működjenek.

Mi magyarok egyelőre még nem tudunk kiszabadulni a rántotta/tükörtojás/lágy tojás háromszögből, pedig a tojás óriási lehetőségeket ad mind lepény, mind omlett formájában. Az alapanyagok a variációk elképesztő lehetőségeit biztosítják. Szinte bármit felhasználhatunk ahhoz, hogy gazdagítsuk az ízeket, akár még a kenyér is belekerülhet.

Ez a recept akkor jutott az eszembe, amikor épp végeztem a levesbetétnek szánt kenyérkockák pirításával. A serpenyőben rázogatott kockák látványa megmozgatta a fantáziámat, és a hűtőben körülnézve pillanatok alatt összeállt a recept.

Gladiátor-lepény

Tovább


Sajtos cukkini krémleves

Váratlanul kaptunk egy nagy adag fagyasztott, tisztított cukkinit. Mivel a fagyasztó éppen tele volt, ezért az azonnali felhasználás mellett döntöttünk. Ezt a levest rögtönöztük.


Sajtos cukkini krémleves

Hozzávalók:
60-70dkg cukkini
20cm póréhagyma (vagy egy csokor új hagyma)
2-3 gerezd fokhagyma
1 tejszínes tömlős sajt
2dl tejszín
húsleves (vagy húsleveskocka és víz)
bors
szerecsendió

Elkészítés:
Póréhagymát, vagy/és újhagymát karikára vágom, vajon megdinsztelem, majd 2-3 gerezd fokhagymát is rányomok. Ráteszem a kockára vágott cukkinit (fagyasztott is jó) kicsit párolom, majd felöntöm annyi húslevessel, amennyi ellepi. Felforrás után borssal és szerecsendióval ízesítem, és puhára főzöm. Akkor Belerakom a tejszínes tömlős sajtot. Botmixerrel összeturmixolom. Levesbetétnek sajtos kisgombócot főzök bele. A végén felforralom 2 dl tejszínnel. Apróra vágott póréhagymával és kenyér-chipsszel tálalom.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Túlélni a vulkánkitörést

Szem-Szájnak gasztroblog:  Sajtos cukkini krémleves

Napi videó:   Mit csinál a kutyád, amíg nem vagy otthon

Macskaőrség:   Japán macska-kalap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.