Kakukkfüves-almás sütőtökpüré

Egy ünnepekhez illő különleges köret. Egyszerre édes és fűszeres, sült húsok ideális kísérője. Ízlés szerint lehet krumplipüré-szerűen sűrű, hogy a tányérra rakjuk, vagy szinte mártásként sűrűn folyós, hogy meglocsoljuk vele a húst.recept melegétel főétel köret sütőtök kakukkfű

Kakukkfüves-almás sütőtökpüré

Tovább


Az egyszerűség tökéletessége

Ennél egyszerűbb már nem is lehet egy desszert, mégis fantasztikusan finom. Tulajdonképpen csak édes sütőtök és tejszín kell hozzá, és valami isteni nyalánkság születik. Alig pár perc munka van vele, bár egy kis várakozásra a sütés és a kihűtés miatt szükség van.recept édesség krém sütőtök tejszín

Tejszínes sütőtökkrém

Tovább


Sütőtökös dinsztelt savanyúkáposzta

Szeretem egy ételben, ha egyszerre édes és savanyú. Az ellentétes alapízek fantasztikusan fel tudnak dobni egy fogást. Többek között ezért rajongók a dinsztelt káposztáért. Hagyományosan édes káposztából készül, és ecettel van savanyítva. Itt az édes íz az erősebb, és a savanyú íz a kísérő. De sokkal vagányabb és izgalmasabb, ha savanyú káposztát dinsztelünk. Itt a savanyú íz dominál, és a húsos szalonnával egy kis füstölt ízt is csempészünk bele. Izgalmas és nagyon finom köret születik.recept főétel melegétel köret dinsztelt savanyú káposzta sütőtök szalonna

Sütőtökös dinsztelt savanyúkáposzta

Tovább


Pikáns sütőtök

Imádom a sütőtököt. Édes, aromás, felhasználható zöldségként, gyümölcsként, levesként, köretként, süteményekbe, tésztákba, húsok mellé. Univerzális íz és vitaminbomba egész télen. Ez a recept sült húsok mellé ajánlott köret, de önmagában is egy vegetáriánus fogás lehet.

recept főétel melegétel köret vega vegetáriánus sütőtök

Tovább


Mézes almás sütötök

Édesen pikáns köret sült húshoz, amely átmenet a csatni és a párolt zöld köret között. Önálló vegán fogásnak is kiváló.

Mézes almás sütötök

Hozzávalók:

50 dkg apró szeletre, kockára vágott sütőtök,
2 alma hámozva, felkockázva,
2 db hagyma felkockázva, "
1 ek. Kentucky csirkeszárnyak" fűszerkeverék
csipet só,
csipet szerecsendió,
1 ek. méz,
1 narancs leve,
esetleg chili paprika,
kevés olaj,

Elkészítés:
Olajon a hagymát megdinszteljük. A mézzel meglocsoljuk, kicsit karamellizáljuk. Rádobjuk a sütőtököt, almát, megszórjuk fűszerekkel. Fedő alatt pároljuk, amíg puha lesz a tök. Kis vízzel lehet pótolni, ha még nem puha. A végén ráfacsarunk egy narancs levét, összeforraljuk és tálaljuk.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee: Semuc Champey

Macskaőrség: Ébredés a házi tigrissel

Napi videó: Majdnem az életét adta egy jó fotóért

Toochee-fotó: Pedig kinyitottam a garázskaput

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.