Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Görög töltött húsgolyó

Szeretem a görög konyhát, de úgy általában rajongok a mediterrán konyháért. Különösen a roston sültek fűszerezését szeretem. Másik nagy kedvencem a tötltött ételek, egy kis töltelékkel megduplázni az élvezetet. Ezt a két szenvedélyemet egyesítettem ebben a receptben. Hétvégén Eredetileg roston sütöttem volna, de az eső megakadályott benne. Olajban kisütve is nagyon finom volt. Köretként hétfői receptemet, a burgonya gratint adtam hozzá.

recept főétel melegétel húsétel sült fasirt húsgolyó görög töltött feta

Görög töltött húsgolyó

Tovább


Görög töltött karajzseb

Az ÁFA- csökkentésnek hála jelentősen leesett a sertéshús ára. A korábban drágának számító karaj is elérhetővé vált. Volt, ahol akciósan 1000 forint körül lehetett hozzájutni. A piacot és a húsárakat látva rögtön beugrott egy régi emlék, egy kellemes görög töltött fogásról. Rögtön adta magát a lehetőség, hogy újra elkészítsem karajból.

recept főétel melegétel húsétel sült görög karaj zseb

Tovább


Mézes-mustáros oldalas

Amióta wellness-nácik átvették az uralmat a földön, nagyon visszaszorultak a zsírosabb húsok a gasztronómiában. Pedig ezek a húsok a legszaftosabbak, leglágyabbak, legízletesebbek. Nincs szebb látvány, mint amikor egy csontról lecuppan a tökéletesen átsült, porhanyós hús. A hús egészét átjárja a zsiradék, fenséges aromákban tobzódhatunk minden egyes harapás után. Ráadásul ha a hús néhány órát valamilyen finom pácban töltött sütés előtt, az maga a tökély. Egyszerűen fenséges.

A sertésoldalas az egyik legfinomabb falat. Most egy olyan páccal készítettem el, amelyhez minden szükséges összetevő állandóan megtalálható otthon, akármikor elkészíthető.

recept főétel melgétel húsétel sült oldalas fűszeres méz mustár paprika

Tovább


Sütőben sült baconos bundás kenyér

A bundás kenyér isteni vacsora, de egyrészt olajszag lesz a lakásban, másrészt vannak olyanok, akik nem bírják az erősen olajos ételeket. Erre nyújt egy kitűnő köztes megoldást a sütőben, tepsiben sütött bundás kenyér. Különféle finomságokkal gazdagabbá tehető, a zsiradék mennyisége pontosan szabályozható, és nehéz olajszag helyett csak finom illat tölti be a lakást. Ez a verzió sajttal és baconnal lett izgalmasabbá téve.

recept melegétel bundáskenyér sütő sült

Sütőben sült baconos bundás kenyér

Tovább


Pácolt sült hasaalja

Hasaalja. Ritkán kerül az asztalra, a sertés nem túl népszerű része. Méltatlanul, mert igen finom hús, különösen azért mert a szalonna miatt nedvdúsabb, szaftosabb darabokat vághatunk belőle. A sertés egyik legfinomabb szalonnáját kanyarítják ki iinen. . Ha az oldalasból nagyobb rész kerül bele, akkor császárhús, ha kisebb, akkor nevezzük szigorúan véve hasaalja szalonnának. Érdemes pácolni, roston vagy sütőben sütni, mert ízes, rendkívül zamatos fogást kapunk.

Ez a recept gyorsan elkészíthető, de várakozást igényel. A húsnak néhány órát állnia kell a pácban, de még jobb, ha egy fél napot érlelődik. Ezért célszerű még előző este elkészíteni.

recept főétel melegétel húsétel hasaalja sült pácolt

Pácolt sült hasaalja

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.