Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sörkorcsolya helyett – Baconos gofri

Ha gofriról van szó, még mindig leragadunk a csokis - leváros-tejszínhabos - nutellás verziónál. Pedig a gofri tésztájából is elhagyható a cukor, és így valami mássá válik. Múltkor megmutattam, milyen , ha úgy készítjük el, mint kedvenc lángosunkat. Most süssünk bele bacont, és isteni rágcsálnivaló lesz belőle a sör mellé. A hatást még fokozhatjuk, ha a fokhagymás tejfölt kínálunk mellé.főétel sütemény sós gofri bacon

Sörkorcsolya helyett - Baconos gofri

Tovább


Gombás-sajtos mini csirkepite

Nagy rajongója vagyok a húsos pitéknek, a fűszeres, darált vagy aprított hústölteléknek, amelyet ropogósra sült tészta vesz körül. Készíthetjük nagy tortaformában is, de sokkal látványosabbá tehetjük a fogást, ha egyszemélyes adagokat készítünk. Egy tartalmas leves mellé tökéletes második fogás. Hidegen-melegen egyaránt ízletes. Kínálhatjuk salátával is, de én önmagában szeretm a legjobban.

Gombás-sajtos mini csirkepiterecept főétel melegétel tészta pite húsos gombás sajtos

Tovább


Szezámmagos túrós pogácsa

Tökéletessége egyszerűségében rejlik. Fogyókúrázóknak nem ajánlom, mert igazi kalóriabomba.

Szezámmagos túrós pogácsa

Tovább


Gombás-csirkés pite

Magyarországon még mindig nem igazán tudtunk elszakadni attól az elképzeléstől, hogy egy pite csak édes lehet. Az egyetlen kivétel talán csak a kapros-túrós. Pedig a pitetésztát hússal is meg lehet tölteni, amivel igazi ízkölteményt hozhatunk létre. Annyira egyszerű az elkészítése, mégis egy hihetetlenül finom fogást kapunk. Ez a csirkés pite az egyik kedvenc receptem.

Gombás-csirkés pite

Hozzávalók:

Tészta:

35 dkg liszt
1kk. só
20 dkg margarin
1-1,5 dl víz.

a mártáshoz:
kevés olaj
2 evőkanál liszt
2 dl tej
20dkg reszelt sajt

A töltelékhez:
1 egész csirke levesben főzve
1 fej hagyma
50dkg gomba
3 tojás

bors
szerecsendió
petrezselyem

Elkészítés:

A tésztához a margarint elmorzsoljuk a liszttel és sóval, majd annyi vízzel amennyit felvesz, összegyúrjuk, pihentetjük.

A hozzávalókból besamel-mártást készítünk.

A töltelékhez: a húslevesben főtt egész csirkét kicsontozzuk, a húst apróra vágjuk. Belekeverünk 1 fej apróra vágott vöröshagymát, 50 dkg gombát megpárolva, 3 tojás sárgáját, a fűszereket, és a besamel-mártást, és végül a 3 tojás fehérjét habbá verve. 

Tésztával kibéleljük a tepsit, beletöltjük a tölteléket, és a tetejét lefedjük egy tésztalappal. Megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 200o-on 25 percig sütjük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Fagyvirágok

Napi videó:   Óriás sáncról leugrani

Napi fotó:  A sas lecsap

Macskaőrség:   Macskacipő

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Fotó-szakács: Virsli-kalász

Leveles tésztából és virsliből könnyen lehet vendégváró falatokat csinálni. De ha hajlandóak vagyunk öt pernyi plusz munkára, akkor egy látványos tésztával nyűgözhetjük le családunkat, vagy vendégeinket.

 

 Virsli-kalász

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
virsli

Elkészítés:

A leveles tészták kinyújtjuk. Akkora kockákat vágunk, amely olyan hosszú mint a virsli, és 2-3 centivel szélesebb mint a virsli kerülete.

A virslire ráhajtjuk a tésztát, és lenyomkodjuk a széleit úgy, hogy kapjunk egy kb. két centiméteres tésztafület.

Vágjuk be körülbelül egy centiméterenként úgy, hogy a tésztafül felét ne vágjuk át.

Emeljük át a sütőlemezre vagy tepsibe.  Most jön a trükk: megfogjuk az első karikát, és fordítsuk el kilencven fokkal. Fektessük át a fül túloldalára. A következőt a fül innenső oldalára. Folytassuk ugyanígy addig, amíg a végére nem érünk.

Igazgassuk el, hogy szép kalászforma legyen. közepén a tésztát kocsit nyomjuk össze.

 

Kenjük meg tojással, és előmelegített sütőben süssük 15 percig.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a a több mint huszonkétezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Veszélyesen élni

Napi videó:   A kos úgy, mint egy ember

Napi fotó:  Kidőlt a fa

Macskaőrség:   Takaró


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.