Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rozsropogós

Egészséges rágcsálnivaló, egy-két rudacska segít elűzni az éhséget. Sörkorcsolyának is kiváló. A lényeg a finom íz és a gyors elkészítés.recept tészta sós sörkorcsolya rozs mag rágcsálnivaló

Rozsropogós

 

Hozzávalók:
2 dl rozsliszt
2 dl finomliszt
1 dl rozspehely
2 kiskanál só
1 kiskanál sütőpor
1 dl napraforgó mag
1 dl tökmag
1 dl lenmag
1 dl olaj
2 és fél dl víz

Elkészítés:
A száraz összetevőeket összekeverjük. Öntsük bele a vizet és az olajat, és keverjünk egyenletes masszát belőle. Terítsünk le egy sütőpapírt, halmozzuk rá, majd fedjük le egy másik papírral. A két papír között nyújtsuk fél centiméter vastagra. Szedjük le a felső papírt, az alsóval együtt tegyük egy sütőlemezre. Késsel, pizza-vágóval, esetleg sablonnal csíkozzuk fel. 180 fokos sütőben légvereséssel süssük világos barnára.

  Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept tészta sós sörkorcsolya rozs mag rágcsálnivaló

Tovább


Krémsajtos-marhahúsos lepény

Egy klasszikus kenyérlepény, sajtkrémmel, marhahússal, és sok hagymával. Egyszerű és tökéletes.

recept tészta sós lepény marhahús krémsajt

Marhahúsos lepény

 

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
2dl tej
1,5 dkg élesztő
1,5 mokkáskanál só

10-15 dkg friss krémsajt

2 fej lilahagyma
50 dkg darált marhahús
kevés zsiradék

bors
15-20 dkg félkemény sajt


Elkészítés:
Kevés zsiradékra dobjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, kifehéredésig sütjük, majd lefedve készre pároljuk, majd zsírjára pirítjuk.

Kevés tejben pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt.
A lisztből élesztőből, tejből és sóból tésztát gyúrunk. Tepsi méretűre nyújtjuk. Megkenjük a krémsajttal, elterítjük rajta a marhahúst, vastagon meghintjük felszeletelt lilahagymával, és ráreszeljük a sajtot.
200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük.

 recept tészta sós lepény marhahús krémsajt

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a  közel nyolcvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

recept tészta sós lepény marhahús krémsajt

Tovább


Egyszerű pide

Minden nép megalkotta a maga kenyérlángosát, hívják az lepénynek, langallónak, vagy pizzának. Ez a törököknél a pide. Ebből sem létezik alaprecpt, számtalan változatban készül, amelyek kisebb nagyobb mértékben különböznek egymástól. Közös jellemzőjük, amiben eltérnek más népek lapos kenyérféleségétől, hogy ők csónakformára készítik.
A pide gyorsan elkészíthető, a legegyszerűbb verzió az egyszerű darált húsos. Ez minden török büfében kapható. Lehet vékony és vastag tésztából, én az utóbbit preferálom, bár ekkor nem lest annyira szép csónakforma. Az eredeti recept bárányból készül, ezt Európában felváltotta a marha és a sertés. A döner kebab a törökök gírosza, török üzletekben lehet hozzá kész fűszerkeveréket kimérve kapni.

Húsos pide

 

Hozzávalók:
55 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
4 dl víz
3 mk. só
1 tojás
5 dkg vaj
kis cukor

50 dkg darált hús
1 közepes fej hagyma
3 nagy gerezd fokhagyma

bors
kevés zsiradék
2 ek török döner kebab fűszerkeverék

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés zsiradékon megdinszteljük. Rádobjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a döner kebab fűszerrel.  Nem pároljuk, hanem nagy lángon álandó kevergetés mellett megsütjük.

Kevés vízben pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt. A lisztből. élesztőből, vízből, sóból az olvasztott vajból és tojásból kenyértésztát gyúrunk. Négy egyenlő darabra vágjuk.

Egyesével kör alakúra nyújtjuk, majd tovább nyújtva oválissá formáljuk. A széleit körben visszahajtjuk és kialakítjuk a csónak formát. A csónak belsejét ízlés szerinti vastagságban megkenjük a raguval. Sütőlapra tesszük, és félóra kelesztés után mehet a sütőbe.

200 fokon légkeverés mellett készre sütjük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz több mint hetvenezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Medvehagymás tojásos nokedli

Ne hagyd ki, megéri. A legautentikusabb tavaszi ételt is lehet überelni.

Tovább


Sajtmuffin

Imádok mindent ételt, amiben sajt van. Úgy vagyok a sajttal, mint Gombóc Artúr a csokoládéval. Különösen azokat az ételeket szeretem, amelybe sikerül erkölcstelen mennyiségű sajtot csempészni. Ez a muffin is ilyen. Nem édes, hanem sós, és a szárazanyag fele érett, fűszeres, ízletes sajt.recept főétel tészta muffin sós sajtos

Sajtmuffin

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.