Rozsropogós

Egészséges rágcsálnivaló, egy-két rudacska segít elűzni az éhséget. Sörkorcsolyának is kiváló. A lényeg a finom íz és a gyors elkészítés.recept tészta sós sörkorcsolya rozs mag rágcsálnivaló

Rozsropogós

 

Hozzávalók:
2 dl rozsliszt
2 dl finomliszt
1 dl rozspehely
2 kiskanál só
1 kiskanál sütőpor
1 dl napraforgó mag
1 dl tökmag
1 dl lenmag
1 dl olaj
2 és fél dl víz

Elkészítés:
A száraz összetevőeket összekeverjük. Öntsük bele a vizet és az olajat, és keverjünk egyenletes masszát belőle. Terítsünk le egy sütőpapírt, halmozzuk rá, majd fedjük le egy másik papírral. A két papír között nyújtsuk fél centiméter vastagra. Szedjük le a felső papírt, az alsóval együtt tegyük egy sütőlemezre. Késsel, pizza-vágóval, esetleg sablonnal csíkozzuk fel. 180 fokos sütőben légvereséssel süssük világos barnára.

  Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Kicsempézett átverés
Macskaőrség:  Vadon élő homoki macskák  
Napi videó:  
Nem kapsz a mogyoróból!  
Napi fotó:
Batman golfozik

recept tészta sós sörkorcsolya rozs mag rágcsálnivaló

Tovább


Rózsa-rizs

Nem egy egzotikus fajtájú rizsről van szó, sőt nem is különleges ízesítésről. Egy egyszerű trükköt szeretnék mutatni, amellyel a tálalást lehet feldobni, egy kis exkluzivitást varázsol a tányérra.

 A rizs fehér, és színesíteni csak hozzáadott zöldséggel szoktuk. A rizi-bizivel egy kis zöldet, a kukoricával sárgát, a sárgarépával piros színt csempészünk a tányérra. Pedig egy egyszerű trükkel a rizs is színezhető. Ha a tányéron valamilyen világos színű húst tálalunk, a színes rizzsel feldobható a tányér hangulata, de a komor télbe is egy kis tavaszt csempészhetünk.

Egyik kedvencem a Rózsa rizs, amely pirosas, sötét rózsaszín színben pompázik. A trükkje mindössze annyi, hogy a rizs főzővizébe már a legelején meghámozott, és nagyobb darabokra vágott, nyers céklát teszünk. Főzés közben a cékla megszínezi a vizet, amelyet a rizs magába szív, és ettől szép színt kap. Ugyanakkor az ízét nem változtatja meg. A végén egyszerűen kivesszük a cékladarabokat és kidobjuk, és a rizs tálalható.

Egy egyszerű trükkel fokozható a hatás. Ha főzés közben gyakran átkeverjük, akkor a rizsszemek egyforma színűek lesznek, ha csak ritkán kavargatjuk, a cékla közeli szemek sötétebbek, a távolabbiak világosabbak lesznek. tálalás előtt átkeverve a különböző árnyalatú szemek elkeverednek és változatosabb színű lesz a köret.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Repülő híd

Napi videó:   Gyerek a nejlonzsákban

Napi fotó:  Háza a szigeten

Macskaőrség:   Különleges barátság

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Így készül a fagyirózsa

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenhatezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   Kis mediterrán utcák rejtett szépsége

Napi videó:   Furcsa ejtőernyős baleset

Napi fotó:  Fényárnyék

(via swissmiss)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Pulykarózsa

Amikor megcsináltam ezt az ételt az volt a célom, hogy egy könnyen elkészíthető, mégis különleges fogás készüljön. Az összetevők egyszerűek, gyorsan elkészíthető, és látványosan tálalható. Ínycsiklandozó finomság.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.