Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pikáns csirkefalatkák krumpliágyon

Ez is egy olyan fogás, amiről nem is tudom, hogyan jutott az eszembe. Hogy stílusos legyek, "ötletmorzsák" kavarognak a fejemben alapanyagok, fűszerek, és ízek kombinálódnak. A legtöbbjét elvetem, ne néhány megmarad. Az ötletek néha összekapcsolódnak aztán szétválnak. De ez az ötlet valahogy így összeállt, és működőképesnek látszott. Megcsináltam és jó lett.

 

 

 

Pikáns csirkefalatkák krumpli ágyon 

Hozzávalók:
kifli (saláta) burgonya
csirkemell
szeletelt bacon
paprikakrém
zsíradék
burgonya-fűszerkeverék.

Elkészítés:
A burgonyát megpucoltam, és karikákra vágtam. Egy cseréptálat kikentem zsiradékkal, beleterítettem a krumplit, és megszórtam a fűszerkeverékkel. A csirkemellet megtisztítottam, kockákra vágtam. Egy tálba tettem és belekevertem annyi nyers paprikakrémet (ízlés szerint csipős és/vagy csemege), amitől szép piros színt kapott (a krém sós volt, ezért a húst nem kellett megsózni).  A húskockát beletekertem egy fél szelet baconba, és ráfektettem a burgonyára. Egymás mellé helyeztem a falatokat, amíg el nem fogyott.

 

Lefedtem alufóliával, és 200 fokos sütőben 45 percig pároltam, majd a fóliát levéve pirosra sütöttem. Dinsztelt káposztát tálaltam mellé.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Nem itt történik, de most!

Szem-Szájnak gasztroblog:  Pikáns csirkefalatkák krumpliágyon

Napi videó:   Előre szaltó bringával.

Napi fotó:  Schwarzenegger a Conan forgatásán

Macskaőrség:   Macskamama és az örökbefogadott sünik


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Lila zserbó

Kicsit meglepő lehet a cím, de az eredmény magáért beszél. Az az ötletem támadt, hogy a zserbóban a hagyományos baracklekvárt lecserélném valami egzotikusabbra. Így esett a választásom az Erdélyből hozott áfonyára. De ez még nem volt elég, még egy kis plusz reszelt almával is dobtam egyet a tölteléken. A sütés végére derült ki, hogy az áfonya megszínezte a süteményt. Így született meg a Lila zserbó.

Lila zserbó

Tovább


Gombás-csirkés pite

Magyarországon még mindig nem igazán tudtunk elszakadni attól az elképzeléstől, hogy egy pite csak édes lehet. Az egyetlen kivétel talán csak a kapros-túrós. Pedig a pitetésztát hússal is meg lehet tölteni, amivel igazi ízkölteményt hozhatunk létre. Annyira egyszerű az elkészítése, mégis egy hihetetlenül finom fogást kapunk. Ez a csirkés pite az egyik kedvenc receptem.

Gombás-csirkés pite

Hozzávalók:

Tészta:

35 dkg liszt
1kk. só
20 dkg margarin
1-1,5 dl víz.

a mártáshoz:
kevés olaj
2 evőkanál liszt
2 dl tej
20dkg reszelt sajt

A töltelékhez:
1 egész csirke levesben főzve
1 fej hagyma
50dkg gomba
3 tojás

bors
szerecsendió
petrezselyem

Elkészítés:

A tésztához a margarint elmorzsoljuk a liszttel és sóval, majd annyi vízzel amennyit felvesz, összegyúrjuk, pihentetjük.

A hozzávalókból besamel-mártást készítünk.

A töltelékhez: a húslevesben főtt egész csirkét kicsontozzuk, a húst apróra vágjuk. Belekeverünk 1 fej apróra vágott vöröshagymát, 50 dkg gombát megpárolva, 3 tojás sárgáját, a fűszereket, és a besamel-mártást, és végül a 3 tojás fehérjét habbá verve. 

Tésztával kibéleljük a tepsit, beletöltjük a tölteléket, és a tetejét lefedjük egy tésztalappal. Megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 200o-on 25 percig sütjük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Fagyvirágok

Napi videó:   Óriás sáncról leugrani

Napi fotó:  A sas lecsap

Macskaőrség:   Macskacipő

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tejben sült kacsamáj

Utóbbi időben a család nagy kedvence lett a kacsamáj, persze nem a hízott (és drága) kacsamáj, hanem a normális, egészségesen tartott fajta. Teszem hozzá joggal, mert rendkívül ízletes, porhanyós, igazi csemege. Érdekes módon az utóbbi időben hasonló áron lehet kapni mint a csirkemájat. Íze állaga a csirkemájhoz hasonló, ám mérete jóval nagyobb.

A tejben áztatás a máj sütése esetében gyakran alkalmazott eljárás, de azt a módszert már sokkal kevesebben ismerik és alkalmazzák, hogy az áztatáshoz használt tejet felhasználják a pároláshoz, és végül a vizet elfőve-lesütve gazdagabb aromájúvá teszi a sültet.

Tejben sült kacsamáj

Tovább


Sajtos cukkini krémleves

Váratlanul kaptunk egy nagy adag fagyasztott, tisztított cukkinit. Mivel a fagyasztó éppen tele volt, ezért az azonnali felhasználás mellett döntöttünk. Ezt a levest rögtönöztük.


Sajtos cukkini krémleves

Hozzávalók:
60-70dkg cukkini
20cm póréhagyma (vagy egy csokor új hagyma)
2-3 gerezd fokhagyma
1 tejszínes tömlős sajt
2dl tejszín
húsleves (vagy húsleveskocka és víz)
bors
szerecsendió

Elkészítés:
Póréhagymát, vagy/és újhagymát karikára vágom, vajon megdinsztelem, majd 2-3 gerezd fokhagymát is rányomok. Ráteszem a kockára vágott cukkinit (fagyasztott is jó) kicsit párolom, majd felöntöm annyi húslevessel, amennyi ellepi. Felforrás után borssal és szerecsendióval ízesítem, és puhára főzöm. Akkor Belerakom a tejszínes tömlős sajtot. Botmixerrel összeturmixolom. Levesbetétnek sajtos kisgombócot főzök bele. A végén felforralom 2 dl tejszínnel. Apróra vágott póréhagymával és kenyér-chipsszel tálalom.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Túlélni a vulkánkitörést

Szem-Szájnak gasztroblog:  Sajtos cukkini krémleves

Napi videó:   Mit csinál a kutyád, amíg nem vagy otthon

Macskaőrség:   Japán macska-kalap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.