Sajtos csirkemell, formában sütve

Szintén a páromé az érdem, vasárnap reggel kijelentette, ismét kísérletezni fog rajtunk. Én természetesen nem álltam ellen. Ebből is látszik bölcsességem határtalan :-)

Sajtos csirkemell, formában sütve

Hozzávalók:

50 dkg kockára vágott csirkemell,
20 dkg fürtölt sajt kockára vágva,
bacon szalonna (amennyi a forma kibélelésére elég),
só,
bors,
3 evőkanál tejföl,
3 evőkanál liszt,
2 tojás,
10  dkg reszelt sajt

Elkészítés:
3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal  10 dkg  reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst, sajtot a masszába keverjük.

Az őzgerinc formát kivajazzuk,  kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát.

A tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat,  kenjük meg egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Tálaláskor a formából kiborítjuk, szeleteljük.

Ha szeretjük a ropogósra sült bacon szalonnát, akkor a sütés előtt ne kenjük tejföllel és ne szórjuk meg sajttal a tetejét, hanem a sütés végén borítsuk ki a formából egy tepsire és pirítsunk rá az aljára is.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Nem egy egész erdő, egyetlen fa

Napi videó:   A rosszindulatú virtus néha visszavág

Napi fotó:  A romlás virágai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Paradicsomos-sonkás bab

Esti hógolyózás után hirtelen kellett valami jó meleg vacsora, ami átmelegít. Az egyik olaszos kedvencemet ütöttem össze. Gyors, finom, és jó meleg.

 

Paradicsomos-sonkás bab

Hozzávalók:
20 dkg füstölt sonka
Kb. 10 cm póréhagyma
2 doboz (400/240gr) paradicsomos bab konzerv
1 doboz sűrített paradicsom (csak ha nem paradicsomos a bab)
1 doboz kukorica
3 gerezd fokhagyma
kevés zsiradék
oreganó
csili-paprika

Elkészítés:

A zsiradékban megpirítom a felkarikázott fokhagymát. Rádobom a felcsíkozott sonkát, megszórom oregánóval, és megsütöm. Majd rádobom  a felkarikázott hagymát. Amikor a hagyma üveges lesz, ráborítom a babot és a kukoricát. Ha nem paradicsomos a bab, akkor a sűrített paradicsomot kis vízzel elkeverem és ráöntöm. összeforralom, ízlés szerint  sózom, és őrölt csilipaprikát szórok rá.

 

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Csigalépcső a fellegekbe

Napi videó:   Bázisugrók az Ikertoronyból

Napi fotó:  Varázslatos utca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


A mélyhűtő titkai

Vagyok annyira kíváncsi, vagy inkább mazochista, hogy időnként kipróbálom a fagyasztó pultban felbukkanó készételeket. Időnként sajnos erre is rá kell fanyalodni, ha nincs időnk főzni. Általában olyankor tesztelek, ha amúgy is akciós, ha nem jön be, legalább kisebb legyen a veszteség.

Még tavaly november tájékán a gazdaságos termékeiről elhíresült hipermarketban vettem pulyka nuggets-et. Nyolcszáz forintos kilós ár mellett nem vártam csodát, de amilyen bűn rossz volt az íze, arra nem számítottam. Nem meglepő módon még gyártó sem volt feltűntetve a zacskón.

Mit lehet ilyenkor tenni? Kidobni nincs szívem, megenni így nem fogjuk. Tanulságos történet a helyzet mentéséről.  Jöjjön a recept, amit párom talált ki:

Vegyünk egy bűn-rossz mélyhűtött pulyka-nuggets-et, illetve ne vegyünk, de egy hónapja belefutottunk egy akciós, de ízetlen gyorskajába. Az első sütés utáni mélységes csalódottságunk a mélyhűtő legaljára űzte a bontott zacskót, némi lelkiismeret-furdalást okozva.

Aztán egyszer csak előkerült. Mivel minden hiányzott belőle, ami a jó ízt ad átgondoltam mivel tehetném jobbá. Hagyma, fokhagyma mindenképpen, só, bors alap dolog. Kezembe akadt egy másik bontott zacskó is a mélyhűtőből, vegyes mexikói zöldségkeverék, ami már önálló étkezéshez kevés volt.

Kiolvasztottam a nuggets-et, megpároltam a zöldségkeveréket. Botmixerrrel összeturmixoltam a nuggets-et panírostul, összevágtam egy fej hagymát, összenyomtam 3 gerezd fokhagymát, sóztam, borsoztam, beleütöttem egy tojást, majd belekevertem a kihűlt párolt zöldséget.  Vizes kézzel golyókat formáztam belőle, és zsemlemorzsába forgattam. Olajban kisütöttem. Meglepően finomra sikeredett.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Együtt úszni a nyolcméteres anakondával

Napi videó:   Ez a részeg hogy marad állva?

Napi fotó:  Fő a státusszimbólum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Füstölt-sajtos pulykacsiga

Amióta elindítottam ezt a blogot, párom is megváltozott. Remekül főz, szívesen próbál ki új dolgokat, de újabban bátrabban, nagyobb kedvvel kísérletezik. Tegnap találta ki ezt a sültet,  egyszerű, gyorsan elkészül, és nagyon finom.

Füstölt-sajtos pulykacsiga

Hozzávalók:
2db férfitenyér méretű pulykamell-szelet
10 dkg füstölt sajt

bors
olaj

Elkészítés:
A hússzeletet kicsit kiverem, sózom, borsozom, és vastagon megszórom reszelt sajttal:

Óvatosan feltekerem:

 

 A tekercsből éles késsel kb 1-1,5 centiméteres karikákat vágok. A serpenyőbe kevés olajat öntök, és a szeleteket egymás mellé fektetem:

 

Rövid ideig fedő alatt párolom, majd a fedőt levéve készre sütöm. Hagyjuk, hogy a sajt egészen sötétre süljön, különlegesen finom aromája lesz:

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Ablakmosó pókemberek

Napi videó:   Szolid kislányból punkrock csaj lesz

Napi fotó:  Minden idők egyik legjobb kutyajelmeze

Tovább


Gyors korhelysaláta


Így másnaposan a gyomor gyakran nincs a legjobb állapotban, jól esne valami étel, ami gyorsan elkészül, pihenteti a gyomrot, és jólesően savanykás. Erre a legjobb megoldás a gyors korhelysaláta. Ha minden van hozzá otthon, 3 perc alatt elkészíthető.

A korhelysalátának is számos változata létezik, az összetevők változhatnak, a lényeg, hogy savanyú – és annak aki szereti – csípős legyen. Ez egy egyszerű változat , és nagyon szeretem.

Ez körülbelül egy személynek elég, ahányan vagyunk, annyival szorozzuk fel a mennyiségeket.

Gyors korhelysaláta

Hozzávalók:
5 evőkanál tejföl
3 evőkanál majonéz
1 csapott evőkanál mustár
1 teáskanál cukor
10-15 dkg csalamádé,
1 darab virsli

 Elkészítés:
A tejfölt, a majonézt, a mustárt, és a cukrot alaposan összekeverem. Hozzáadom az apróra vágott csalamádét, és a felkarikázott virslit, és összeforgatom. Máris tálalásra kész.

Virsli nélkül nagyon jó kísérője a bundáskenyérnek.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Motiváció újévi fogadalmakhoz

Napi videó:   Kandi kamera - UFO leszállás

Napi fotó:  Kit érdekel a hideg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.