Pulykarózsa

Amikor megcsináltam ezt az ételt az volt a célom, hogy egy könnyen elkészíthető, mégis különleges fogás készüljön. Az összetevők egyszerűek, gyorsan elkészíthető, és látványosan tálalható. Ínycsiklandozó finomság.

Tovább


Csúnya de finom: Habsüti

Ennek a receptnek a legnagyobb előnye, hogy maradék tojásfehérje hasznosítására a tökéletes megoldás. Sokféle recept után marad meg tojásfehérje, összegyűjtve ebben a süteményben a helye. Olcsó, pillanatok alatt kikeverhető, csak a sütésre kell várni. Tökéletes példája a csúnya, de nagyon finom süteménynek.

Habszelet

Tovább


Sült krumplipüré

A krumplipüré az egyik legegyszerűbb és legfinomabb köret, Lehet teljesen krémesen, vagy éppen rusztikusan, amikor a pürében apró krumpli darabok vannak. Múltkor támadt egy ötletem, és játszottam egy kicsit. Miért ne lehetne fokozni az élményt?

Tovább


Ínyenc palacsinta húsimádóknak

Hétvégén a fiam erős felindulásból palacsintát kért vacsorára. Nekem nem volt kedvem az édeshez (ami ritka nálam), és valamilyen sós, pikáns palacsintára vágytam. Így született meg ez a recept.

Tovább


Fűszeres főttsültkrumpli

Ez az egyik kedvenc köretünk, amit olyankor készítünk, amikor fűszeres olajban pácolt húst sütünk. Eredetileg a szándékunk az volt, hogy ne vesszen kárba megmaradt fűszeres olaj, de kiderült, hogy egy igen finom köret sült ki belőle. Olcsó, gyors, és a maradékokat lehet felhasználni hozzá.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.