Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Télvégi vitamin-bomba

Gyümölcsök közé rejtve bármi iható. Vitaminbomba, amely fogyókúránál egy étkezést is kiválthat.

Az ma már közhely, hogy tél végére rendesen lemerülnek a szervezet tartalékai. Naponta kellene zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani, hogy pótoljuk az antioxidánsokat, ásványi anyagokat, vitaminokat. De egyrészt körülményes ennyi mindent megenni, másrészt sokan nem szeretik az egyébként hasznos zöldségeket, különösen nyersen.

A következő módszert természetgyógyászom javasolta: Ne együk, hanem igyuk! Turmixszoljuk le a hozzávalókat, és egész nap folyamán szép lassan fogyasszuk el. A trükk az egészben az , hogy a gyümölcsök tökéletesen elfedik a zöldségek ízét, egyszerűen elveszik a gyümölcsök zamata alatt. Úgy veszünk magunkhoz egy nagy adag egészséges, nyers zöldséget, hogy úgy érezzük, csak egy gyümölcsturmixot iszunk. Bevallom, amíg magam is meg nem kóstoltam, én sem hittem el. Én utálom a spenótot, de itt észre sem veszem. A színe ne tévesszen meg senkit, a gyerekek is boldogan isszák.

 Az összetevőkön lehet változtatni, tetszőleges gyümölcs kerülhet bele, de a zöldségek maradjanak. A lényeg az, hogy minél, több zöld, piros és kék összetevőből álljon. 

Télvégi vitamin-bomba

Hozzávalók:
2 banán
2 alma
1 kivi
fél marék aszalt gyümölcs: mazsola, áfonya, szilva, barack, stb.
10 dkg fagyasztott erdei gyümölcskeverék.
10 dkg spenót
10 dkg sóska
5 dkg brokkoli
1 cékla
8 dl víz

 

Elkészítés:
A banánt a kiwit, és a céklát megpucoljuk. Az egészet kisebb darabokra vágjuk, és leturmixoljuk. Ebből a mennyiségből bő két liter készül. Ha túl sűrűnek ítéljük, ízlés szerint tovább hígítható vízzel.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Harcban a szépségért

Napi videó:   Plakát-csaj haját borzolja a szél

Napi fotó:  Bestia a bokorban

Macskaőrség:   Vicces macskák 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Risotto Supremo

Egy nem túl bonyolult, de igen finom olasz fogás.

Húszévesen megvettem életem első saját szakácskönyvét, egy olasz receptgyűjteményt. Némi nosztalgiával tekintek erre a rizottóra, mert ez volt az első fogás, amit ebből a könyvből elkészítettem, és ez volt az első olyan recept, amelyre nem édesanyám tanított meg, hanem a magam indíttatásából, pontosabban a recept olvasásának élményeként  álltam neki a főzésnek.

Risotto Supremo

Hozzávalók:
30dkg rizs
1 csirkemell
15dkg gomba
1 fej hagyma
1dl fehér bor
1l húsleves
10 dkg sajt
zsiradék

bors
petrezselyem

Elkészítés:

A csirkemellet kicsontozom, megtisztítom és kockákra vágom. Sózom, és kevés vajon megpirítom.

A gombát felvágom kis zsiradékon, sózom, borsozom. fedő alatt megpárolom, a végén hozzáadom a finomra vágott petrezselymet.

A hagymát kevés zsiradékon megdinsztelem, rádobom a megtisztított rizst, két percig pirítom, majd felöntöm a borral. Két percig  párolom, majd hozzákeverem a húst és a gombát.

Felöntöm a húslevest, és addig párolom, amíg a rizs meg nem puhul. 

Tűzálló tálba terítem, és meghintem reszelt sajttal. Forró sütőben ráolvasztom a sajtot.

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   11 elfelejtett mesterség

Napi videó:   Rénszarvas-örvény

Napi fotó:  Leskelődés

Macskaőrség:   Tudok úszni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Pasta Frittata

A szegények konyhájának egyik legnépszerűbb darabja. De vétek egyszerűen leomlettezni.

Olaszországban szegények konyhájának nevezik az egyszerű olcsó, de ízletes ételeket. Ennek egyik legkedveltebb darabja a percek alatt elkészíthető pasta frittata. Hiba lenne egyszerűen tásztás omlettnek fordítani, mert valójában itt nem omlettről van szó. Míg az omlett javarészt tojásból áll, a pasta frittata esetében inkább ragasztóanyagként funkciónál.

Tovább


Csömöri egytányéros

Nevét onnan kapta, hogy kevesen bírnak belőle még egy tányérral megenni. Ez a fogás már nem is leves, hanem egy igazi egytálétel. Sűrű, szinte megáll benne a kanál, pikáns, ízekben gazdag, és nagyon laktató. Elkészíteni egyszerű. Bográcsban elkészítve még jobb.

Csömöri egytányéros

Tovább


Duplasajtos zöldségtekercs

Nagy rajongója vagyok a hidegkonyhának, de ha az ember nem is veszi annyira komolyan a kulináris élvezeteket, néhány trükkel teljesen át lehet alakítani egy hétköznapi vacsorát, amely így ínycsiklandozó fogássá alakul Egy könnyű sajt és saláta vacsora így válik különlegesebbé. Mindez pillanatok alatt elkészíthető.

Zöldsalátás sajttekercs

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.