Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fetás görög húspogácsák

Egy viszonylag olcsó és könnyen elkészíthető grillfogás. A görög ízvilág már önmagában elég lenne, de a közepében rejtőző fetadarab teszi fantasztikussá.

recept főétel melegétel húsétel görög húspogácsa fasirt feta

Fetás görög húspogácsák

Tovább


Mustáros lecsós csirke

A pikáns hússzelet mellé tökéletes kiegészítő a finom zöldségágy.

recept melegétel főétel húsétel csirke mustár lecsó cukkini

Mustáros lecsós csirke

Tovább


Füstös saláta

Ennél kevés egyszerűbb saláta létezik, mégis egészen elképesztő íze van. Amikor először hozott nekem egy barátom, egészen elvarázsolt az íze. Az édessége, füstössége a fokhagymával olyan csodás harmóniában egyesül, hogy szinte lehetetlen abbahagyni. Egyszerűsége ellenére azóta töretlen nálunk a népszerűsége, nem is érdemes dupla mennyiségnél kevesebbet csinálni.

recept saláta répa füstölt sajt fokhagyma

Füstös saláta

Tovább


Sváb kenyérkék

Egy látványos és nagyon finom apró, zsemlénél kicsit nagyobb méretű kenyér, amit nem is olyan nehéz elkészíteni. Egy köztes trükkel, a szódabikarbónás vízben történt főzéssel, alakítjuk ki a sváb jellegét, a kérgének ettől olyan íze lesz, mint a sváb perecnek. Ebből az adagból 8-10 darab készíthető.recept tészta kenyér sváb

Sváb kenyérkék

Tovább


Felhőfánk

Olyan könnyű, mint a felhő: ezt mondta róla egy vacsorára hívott barátom. Így született meg a neve.  Egy rendkívül könnyű és puha sós fánk, amely fenséges köret vadak, és mindenféle szaftos vagy mártásos húsok mellé.recept köret fánk sós tészta

Felhőfánk

 

Hozzávalók:
4 egész tojás
8 evőkanál liszt
30 dkg túró
1 bő teáskanál szódabikarbóna
1 kis fej lilahagyma


Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk. Az összes hozzávalóval együtt dobjuk egy tálba, ízlés szerint sózzuk meg, és dolgozzuk össze alaposan.

Tegyük egy órára hűtőbe pihenni.

A sütőolajat forrósítsuk fel, majd kanállal szaggassuk bele a tésztát. Hamar feljön a tetejére és forog magától, ha van elég helye. Süssük szép világosbarnára.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint kilencvenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.