Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyári gazdagon rakott zöldség

Ebben a hőségben nem érdemes nehezet enni, és nem érdemes a konyhát sem melegíteni a hosszú főzéssel. Ez a rakott zöldség gyorsan elkészíthető, könnyű, és egészséges.

Nyári gazdagon rakott zöldség

Tovább


Lángosra ágyazott bakonyi pulyka

A lángos nem csak strandkaja, hanem remek köret is.

Ha már a múlt héten a lángosról írtam, akkor megmutatom, hogy köretként is remekül használható. Szaftos, ragus fogások mellé tökéletes. Most éppen Bakonyi pulykával tálaltam.

Lángosra ágyazott bakonyi pulyka

Hozzávalók:
4 db lángos
60-70dkg pulykamell
1 fej hagyma
1db paradicsom
1db zöldpaprika
30dkg gomba
1,5 pohár tejföl
pirospaprika

kevés liszt
kevés zsiradék

Elkészítés:
A hússzeleteket megsózzuk, lisztben megforgatjuk, majd kevés zsiradékon mindkét oldalát hirtelen megsütjük. vegyük ki, és tegyük félre.

A zsiradékon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, szórjuk meg pirospaprikával, karikázzuk bele a paradicsomot, a paprikát, és a gombát. Fedővel letakarva pároljuk 10 percig. Majd rakjuk vissza a húst, és fedő alatt lassú tűzön pároljuk puhára. Ha szükséges, pótoljuk az elfőtt vizet. Ha megpuhult, a tejfölben keverjünk el 1 kanál lisztet, keverjük az ételbe, és forraljuk össze.

A korábbi recept alapján készítsünk kisebb lángosokat. Itassuk le róla a zsiradékot, tegyük a tányérra, fektessük rá a hússzeleteket, és fedjük le a raguval.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Segovia római vízvezeték és aquadukt

Napi videó:   Tűzoltók és a medence

Napi fotó:  Mikor hozzák a mézemet?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Epres-túrós rakott kalács

A szikkadt kalácsot vétek kidobni, különböző sült és rakott édességekhez tökéletes tészta még. Megmaradt a húsvéti nagy, fonott kalácsból egy harmincdekás darab. az egyik legegyszerűbb és kedvenc receptemet vettem elő, amelyen szokás szerint egy kicsit variáltam.

Tovább

12
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.