Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A tálalás csodája

Egy kis séf-lelemény, és néhány rákból így lesz feltálalt százlábú. Ideális esetben mindenkinek elmegy a kedve a ráktól, és csak mi esszük meg a finom csemegét.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel húszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   A világ legdrágább vécépapírja

Napi videó:   Táncos a mátrixban

Napi fotó:  Horror tetkó

Macskaőrség:   A pokoli jószág valamit forral

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(via iif)

Tovább


Élő állat automata Kínából

Elmebeteg ötlet, és a szervezett  állatvédelem hiányát is jól mutatja: élő állatokat becsomagolva, automatából árulnak.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Képek újra elkészítve

Napi videó:   Ez már nem tüzijáték, hanem tüzérségi csapás

Napi fotó:  Metróállomás

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Lángosra ágyazott bakonyi pulyka

A lángos nem csak strandkaja, hanem remek köret is.

Ha már a múlt héten a lángosról írtam, akkor megmutatom, hogy köretként is remekül használható. Szaftos, ragus fogások mellé tökéletes. Most éppen Bakonyi pulykával tálaltam.

Lángosra ágyazott bakonyi pulyka

Hozzávalók:
4 db lángos
60-70dkg pulykamell
1 fej hagyma
1db paradicsom
1db zöldpaprika
30dkg gomba
1,5 pohár tejföl
pirospaprika

kevés liszt
kevés zsiradék

Elkészítés:
A hússzeleteket megsózzuk, lisztben megforgatjuk, majd kevés zsiradékon mindkét oldalát hirtelen megsütjük. vegyük ki, és tegyük félre.

A zsiradékon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, szórjuk meg pirospaprikával, karikázzuk bele a paradicsomot, a paprikát, és a gombát. Fedővel letakarva pároljuk 10 percig. Majd rakjuk vissza a húst, és fedő alatt lassú tűzön pároljuk puhára. Ha szükséges, pótoljuk az elfőtt vizet. Ha megpuhult, a tejfölben keverjünk el 1 kanál lisztet, keverjük az ételbe, és forraljuk össze.

A korábbi recept alapján készítsünk kisebb lángosokat. Itassuk le róla a zsiradékot, tegyük a tányérra, fektessük rá a hússzeleteket, és fedjük le a raguval.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Segovia római vízvezeték és aquadukt

Napi videó:   Tűzoltók és a medence

Napi fotó:  Mikor hozzák a mézemet?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Lázadók pálinkája

A törökországi tüntetések és utcai harcok egyik kiindulópontja az volt, hogy vallási alapon korlátozni akarták az alkoholfogyasztást. Az események megihlettek két amerikai reklámszakembert, Manuel Urbankét és Maximilian Hoch-t, akik elkészítettét a népszerű török pálinka, a raki lázadó verzióját.

Tovább


A legnagyobb óceánjáró konyhája

Az Allure of the Seas jelenleg a világ legnagyobb luxus utasszállító óceánjáró hajója, holtversenyben a testvérhajójával, az Oasis of the Seas hajóval. A Royal Caribbean International üzemelteti. Hossza 360 m, az utasok számára 16 szint van megnyitva. 2384 fős legénység szolgálja ki az 5500-6300 utast. Egy kis bepillantás a hajókonyhába.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.