Rozsropogós

Egészséges rágcsálnivaló, egy-két rudacska segít elűzni az éhséget. Sörkorcsolyának is kiváló. A lényeg a finom íz és a gyors elkészítés.recept tészta sós sörkorcsolya rozs mag rágcsálnivaló

Rozsropogós

 

Hozzávalók:
2 dl rozsliszt
2 dl finomliszt
1 dl rozspehely
2 kiskanál só
1 kiskanál sütőpor
1 dl napraforgó mag
1 dl tökmag
1 dl lenmag
1 dl olaj
2 és fél dl víz

Elkészítés:
A száraz összetevőeket összekeverjük. Öntsük bele a vizet és az olajat, és keverjünk egyenletes masszát belőle. Terítsünk le egy sütőpapírt, halmozzuk rá, majd fedjük le egy másik papírral. A két papír között nyújtsuk fél centiméter vastagra. Szedjük le a felső papírt, az alsóval együtt tegyük egy sütőlemezre. Késsel, pizza-vágóval, esetleg sablonnal csíkozzuk fel. 180 fokos sütőben légvereséssel süssük világos barnára.

  Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Kicsempézett átverés
Macskaőrség:  Vadon élő homoki macskák  
Napi videó:  
Nem kapsz a mogyoróból!  
Napi fotó:
Batman golfozik

recept tészta sós sörkorcsolya rozs mag rágcsálnivaló

Tovább


Chips 3 perc alatt

Nagyon egészségtelen, de nagyon finom csemege. Piszok egyszerű csinálni, és akkor még az E- betűsek is kimaradnak belőle.

Nem kell más hozzá, mint egy olajsütő, és néhány krumpli. A trükk a szeletelésben van. Melegítsük fel az olajat a legmelegebbre. Amíg melegszik, hámozzuk meg a krumplikat, és mossuk meg. Ha a krumplinak egészséges, vékony héja van, akkor még meghámozni sem fontos, csak mossuk meg jó alaposan.

Most jön a trükk: felejtsd el a kést, és vedd elő az uborkagyalut. Ha az olaj forró, egyből az olajsütőbe gyaluljuk bele a krumpliszeleteket. Így nagyon vékony lesz, és nem tapadnak össze a karikák. Vigyázzunk, hogy ne rakjunk az olajba túl sokat, mert akkor összetapadnak a szeletek, és nem lesz ropogós.

Addig süssük, amíg sistereg az olaj. Emeljük ki, és itassuk le róla az olajat. Sózzuk, és már tolhatjuk is befelé.

Egy tipp: Ha kerti bulit csapunk, ahol nincs gond az olajszaggal, akár az asztal közepén is folyamatosan sülhet a chips. Csak ki kell mondani a játékszabályokat, vagy az eheti meg, aki vágta, vagy aki kiveszi, annak kell új adagot sütnie.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Mint egy vadászgép az országút felett: Lamborgini Perdigon

Napi videó:   Mindig van egy idióta, aki be akarja törni

Napi fotó:  Így van értelme a mondásnak

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.