Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Legszebb piték

A pite egy gyors és egyszerű sütemény, de akkor az igazi, ha még szép is. Karin Pfeiff Boschek süteményei már igazi műalkotások.dizájn sütemény pite

Tovább


Gombás-sajtos mini csirkepite

Nagy rajongója vagyok a húsos pitéknek, a fűszeres, darált vagy aprított hústölteléknek, amelyet ropogósra sült tészta vesz körül. Készíthetjük nagy tortaformában is, de sokkal látványosabbá tehetjük a fogást, ha egyszemélyes adagokat készítünk. Egy tartalmas leves mellé tökéletes második fogás. Hidegen-melegen egyaránt ízletes. Kínálhatjuk salátával is, de én önmagában szeretm a legjobban.

Gombás-sajtos mini csirkepiterecept főétel melegétel tészta pite húsos gombás sajtos

Tovább


Sonkás-medvehagymás csirkés pite

Nagy rajongója vagyok a mindenféle sós pitéknek, legyen az húsos, zöldséges, sajtos. De legjobb mindezek kombinációja. Most hétvégén egy olyan verzió készült nálunk, hogy igazán benne van minden apai-anyai: csirke, sonka, gomba, füstölt sajt, medvehagyma. Melegen, hidegen egyaránt szenzációs eledel.

Úgy lesz tökéletes, ha forrón felvágva még nedves, szétesős a töltelék, így hidegen sem lesz száraz.

Sonkás-medvehagymás csirkés pite recept főétel húsétel tészta melegétel hideg étel pite csirke sonka gomba medvehagyma füstölt sajt

Tovább


Diós almatorta

Ez a recept kicsit több mint egy egyszerű almatorta. Átmenet a magyar és az amerikai pite között, a töltelék állaga teltebb, gazdagabb ízekben, és mindezek ellenére nem bonyolult az elkészítése.

Diós almatorta

Hozzávalók:

Tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg cukor
12,5 dkg margarin
1 tojás
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál reszelt citromhéj

Töltelékhez:
1 kg tisztított reszelt alma
5 evőkanál cukor
1 kávéskanál fahéj
1 csomag vaníliás pudingpor
2 dl víz

zsír
zsemlemorzsa
méz

Elkészítés:
A tésztához valókat összedolgozzuk. Az almát a cukorral, a fahéjjal, és a víz felével megpároljuk. A pudingport elkeverjük a maradék vízzel. A tésztát kinyújtjuk, és egy zsírozott sütőtálba terítjük, belenyomkodjuk. Megszórjuk zsemlemorzsával. A pudingot elkeverjük a párolt almával, és a tésztára terítjük. A tetejét megszórjuk tört dióval, és kissé belenyomkodjuk az almába. A tetejét megcsorgatjuk mézzel. Kis lángon kb. 20 percig sütjük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonhatezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:    A Fehér-templom

Napi videó:   Ha jön a cápa

Napi fotó:  Utolsó nyárvégi napozás

Macskaőrség:  Milo és Csontásó

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Gombás-csirkés pite

Magyarországon még mindig nem igazán tudtunk elszakadni attól az elképzeléstől, hogy egy pite csak édes lehet. Az egyetlen kivétel talán csak a kapros-túrós. Pedig a pitetésztát hússal is meg lehet tölteni, amivel igazi ízkölteményt hozhatunk létre. Annyira egyszerű az elkészítése, mégis egy hihetetlenül finom fogást kapunk. Ez a csirkés pite az egyik kedvenc receptem.

Gombás-csirkés pite

Hozzávalók:

Tészta:

35 dkg liszt
1kk. só
20 dkg margarin
1-1,5 dl víz.

a mártáshoz:
kevés olaj
2 evőkanál liszt
2 dl tej
20dkg reszelt sajt

A töltelékhez:
1 egész csirke levesben főzve
1 fej hagyma
50dkg gomba
3 tojás

bors
szerecsendió
petrezselyem

Elkészítés:

A tésztához a margarint elmorzsoljuk a liszttel és sóval, majd annyi vízzel amennyit felvesz, összegyúrjuk, pihentetjük.

A hozzávalókból besamel-mártást készítünk.

A töltelékhez: a húslevesben főtt egész csirkét kicsontozzuk, a húst apróra vágjuk. Belekeverünk 1 fej apróra vágott vöröshagymát, 50 dkg gombát megpárolva, 3 tojás sárgáját, a fűszereket, és a besamel-mártást, és végül a 3 tojás fehérjét habbá verve. 

Tésztával kibéleljük a tepsit, beletöltjük a tölteléket, és a tetejét lefedjük egy tésztalappal. Megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 200o-on 25 percig sütjük.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Fagyvirágok

Napi videó:   Óriás sáncról leugrani

Napi fotó:  A sas lecsap

Macskaőrség:   Macskacipő

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.