Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Zserbó-palacsinta

Egy kedvenc tészta, és egy kedvenc sütemény ízvilága: egy tökéletes párosítás.

 

Pénteken fiam kérésére palacsinta volt ebédre. Nálunk az a szokás, hogy  nem szoktuk megtölteni a palacsintákat, hanem a kész palacsintákat kitesszük egy tányérra, és köré rakjuk a töltelékeket: lekvárok, kakaópor, csoki-öntet, túró, mikor mi van. Ahogy végignéztem a kínálatot, egymás mellé került a baracklekvár és és a dió. Ez adta az ötletet, hogy Zserbó palacsintát Csináljak.

Elkészítése egyszerű. A palacsintát megkentem barack lekvárral, majd megszórtam vastagon cukrozott darált dióval. De ez nem sima dió volt, hanem előtte meg lett pörkölve. A palacsintát feltekertem, és meglocsoltam csoki-öntettel.

Nem merem elárulni hányat ettem...

 

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   AvatarLand - Pandora a Földön

Napi videó:   Szószék-szikla

Napi fotó:  A császár is öregszik

Macskaőrség:   Túl cuki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Édes rizslepény

Nem palacsinta, nem is tejberizs, valami sokkal jobb.

Édes rizslepény

Hozzávalók:
8dl tej
20dkg rizs
csipet só

3 tojás
1 csomag főzős vanília puding
1 vaníliás cukor
3 ek. cukor

sütéshez olaj

Elkészítés:
A tejből,sóból és rizsből tejberizst főzünk, majd hagyjuk kihűlni beletessük a cukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport, és a tojásokat. Alaposan átkeverjük.

Serpenyőben olajat hevítünk,  ás a palacsintához hasonlóan megsütjük. Kivételesen javaslom a teflonos serpenyőt, mert a cukor miatt ragad.

Lekvárral, melegen tálalom.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkilencezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?  

Toochee blog:  24 karátos cigarettapapír

Napi videó:   Leszállás San Franciscoban

Napi fotó: Így kényelmesebb

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Kalóz süti

Azt hiszem nincs olyan kiskölyök, a ki ne adná oda kampókezét, és fél szemtakaróját egy láda ilyen sütiért. És bármelyik anya egy ilyen kinccsel megrakott tálcával vezér lehetne.

Tovább


Pó-völgyi palacsinta

A hétvégén nálunk hortobágyi palacsinta volt, az a verzió, amit mi a legjobban szeretünk: a paprikás csirkével töltött. De ismét játszadozni támadt kedvem, ezért lecsippentettem a csirkéből egy adagot. Olaszos jelleget kapott, ezért kerestem a Hortobágy helyett egy olasz síkságot. Ezért lett Pó-völgyi palacsinta.

Pó-völgyi palacsinta

Tovább


Ínyenc palacsinta húsimádóknak

Hétvégén a fiam erős felindulásból palacsintát kért vacsorára. Nekem nem volt kedvem az édeshez (ami ritka nálam), és valamilyen sós, pikáns palacsintára vágytam. Így született meg ez a recept.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.