Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Padlizsános szendvicsragu

Nem melegszendvics, nem hidegszendvics, de akár lehet ez is, az is. Ez egy köztes állapot, meleg szendvicsragu a kenyéren.

Padlizsános szendvicsragu:

Tovább


Vinetta, a padlizsán krém

Ez a padlizsán legfinomabb formája. Sokféle recept létezik rá, mivel izlés szerint készíthető, ezért sok háznál ugyanaz a recept más és más.

hidegkonyha előétel krém Vinetta padlizsánkrém

Ez egy nagyon finom padlizsán krém, melyet régóta készítek. Az ismerősök és barátok szerint nálunk ették a legfinomabbat. Sokan kérték már a receptjét, de én mindig a kóstolás módszerét használom, hogy igazán finom legyen. Eddig nem voltak pontos mennyiségek. Ma készítés közben méricskéltem, számoltam, hogy le tudjam írni a pontos receptet. Ezért kicsit furcsák a mennyiségek, de azt én általam megszokott ízt kapjátok. De ajánlom mindenkinek, hogy bátran kísérletezzen a mennyiségekkel.

Vinetta - padlizsánkrém

Hozzávalók:

85 dkg sült, hámozott padlizsán

1kávéskanál őrölt feketebors,

5 kávéskanál só,

3 evőkanál mustár,

6 evőkanál majonéz,

kb. 5 gramm fokhagyma (2-4 gerezd),

egy nagy fej (13 dkg) apróra vágott vöröshagyma.

Készítés:

A feladat innentől egyszerű: az egészet homogénre kikeverjük, és pirítóssal tálaljuk.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Miért lopják a Porsche lámpákat

Napi videó:   Kicsit durva medencés buli

Napi fotó:  Nyomok utánad

hidegkonyha előétel krém Vinetta padlizsánkrém

Tovább


Padlizsánt a fagyasztóba

Imádom a padlizsánkrémet, vagy ahogy sokan ismerik vinettát. De a remek krémet nem csak szezonban ehetjük, mert a padlizsánt egy egyszerű módszerrel tárolhatjuk.

Kezdjük el hagyományosan a padlizsánkrémet készíteni.  Mossuk meg a padlizsánokat, béleljünk ki alufóliával egy tepsit, és egymás mellé helyezzük bele a gyümölcsöket,és szurkáljuk meg azokat, különben bombasztikus élményben lesz részünk.

Padlizsánok sütésre várva

180 fokos sütőben kb. egy órán át sütjük. Ne felejtsük el negyedóránként egy negyeddel elforgatni. Ha megsült szedjük ki egy tálba, és várjuk meg, amíg kihűl.

A megsült padlizsánok

Kihűlés után egyszerűen húzzuk le a héját és a csutkáját. Pépesítsük, és töltsük műanyag dobozokba. A dobozokat egyszerűen rakjuk a fagyasztóba. Hosszú ideig gond nélkül tárolható. Felolvasztás után némi vizet enged, ezt nyugodtan keverjük vissza bele. Innentől ugyanúgy folytathatjuk a receptet.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Öngyógyulás és placebo

Napi videó:   Lufi a sütiben átverés

Napi fotó:  A halál almacsutkája

Tovább

12
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.