Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Extra mákos guba

Dobjuk fel egy kicsit a klasszikus receptet. A mákos guba egy örök kedvenc, de nem csak nálam, nem ismerek olyan ember, aki ne szeretné. A klasszikus receptet most egy kicsit felturbóztam, amitől, lazább, kicsit kevésbé gyomorterhelő, és egészségesebb lett. A ráadás pedig egy csodálatos íz orgia.
recept főétel melegétel tészta mák narancs guba alma

Extra mákos guba

 

Hozzávalók:
6 nagyobb kifli
1 liter tej
vaníliás cukor
3 tojás
15 dkg darált mák
8 dkg cukor
5 dkg porcukor
3 db savanykás alma
2 db narancs
1 marék mazsola
rum
vaj 

Elkészítés:
A mazsolát áztassuk be fele víz-fele rum keverékbe. Akkor az igazi, ha ezt már legalább 2-3 nappal korábban megtesszük.
A tejet felmelegítjük. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ne hagyjuk felfőni! A darált mákot elkeverjük a porcukorral. Fogj egy jénai tálat, vajazd ki. A kifliket karikázzuk fel. Az almát hámozzuk meg és vágjuk vékony gerezdekre. A narancsot is bontsuk gerezdekre.
Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal. Tegyünk le egy réteg kiflit. Locsoljuk meg a tejes keverékkel, és szórj rá mákot. Hintsük meg mazsolával. Rakjunk rá egy réteg almát és narancsot vegyesen. Ezt így folytassuk, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
Előmelegített sütőben, 180 fokon. kb. 25 percig sütjük.recept főétel melegétel tészta mák narancs guba alma

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint huszonkilencezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Amikor a japán cseresznye virágozni kezd
Macskaőrség:  Éjszakai látásteszt
Napi videó: Ráharapott a kamerára
Napi fotó:  Mélyen elgondolkodott

recept főétel melegétel tészta mák narancs guba alma  

Tovább


Darabos narancsfinomság

Se nem lekvár, se nem befőtt, de elképesztően finom. Kedves barátomtól tanultam ezt a hallatlanul egyszerű, de nagyon finom receptet.

Darabos narancsfinomság

Tovább


A citromhéj megmentése

A konyhában hol a citrom levére van szükségünk, hol a citrom héjára. Amikor a sütibe belereszeljük a héját, még csak-csak felhasználjuk gyorsan a levet, de sok citrom héja lesz kidobva, mert éppen nincs szükség rá. Pedig egyszerűen megmenthetjük ezt a fenséges fűszert.

Mielőtt kifacsarnánk a citrom levét, mossuk le  alaposan a héját, hogy eltávolítsuk róla a tartósítószert. Töröljük szárazra, majd egy aprólyukú reszelőn reszeljük le a legfelső sárga réteget. Ezután már nyugodtan felvághatjuk és kifacsarhatjuk a levét.

A lereszelt héjat háromféleképpen tárolhatjuk hosszú távon. A legegyszerűbb megoldás a fagyasztás. Tegyük apró, jól záródó dobozkába, vagy csak egyszerűen fóliába tekerjük bele, és rakjuk be a fagyasztóba. Hetekig eláll. A másik megoldás, hogy egy jól záródó dobozba kétszeres mennyiségű cukorral elkeverve tesszük el a hűtőbe. A harmadik megoldás, hogy megszárítjuk, és egy jól záródó dobozban tároljuk felhasználásig.

Ugyanígy járhatunk el a narancs héjával is.

Én általában a fagyasztást részesítem előnyben, mert az a legegyszerűbb.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   A legcsodálatosabb elhagyott szálló

Napi videó:   Igy kell dinnyét ennie egy babának

Napi fotó:  Rosszul sikerült mosás

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább

12
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.