Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mákos lepény mézes lime-os vilmoskörtével

A gyerekek gyakorlatilag korlátlan mennyiségű palacsintát meg tudnak enni, de igyekszem ezen túl lépni, és hasonló, de gazdagabb és fantáziadúsabb fogással előállni. Így született meg ez a mákos lepény.

Miközben a piacot jártam, az egyik standnál gyönyörű, piros héjú vilmoskörtéket láttam. Olyan szép volt, hogy egyből tudtam, vétek lenne eltávolítani a héját, mert ez az őszi sárga-piros remek látvány a tányéron is.

Tovább


Juhtúrós burgonya

A legjobb fogások akkor sikerülnek, amikor spontán dobálom össze a fogást (Na jó, született ebből egy-két melléfogás is, de aki nem kísérletezik, annak nem is lesz sikere). Hétvégén finom csirkesült volt ebédre, ehhez készült ez a köret.

Tovább


Diós lepény barackos almával

Palacsintához hasonló egyszerű lepény, különlegessége, hogy a tésztába kerül a dió. A felnőtt verzió igazi finomság.

Diós lepény barackos almával

Tovább


Nyári sült zöldségtál

A nyári gasztronómiai kalandozásokban a legjobb program a kerti sütögetés, legyen az hamburger, hússzelet, kolbász, vagy csak egyszerű zöldség. Ám a sült zöldség nem csak köret, hanem önálló fogás is lehet, ami fogyókúrázók számára is tökéletes választás. De rossz idő esetén sem kell lemondani ezekről a fenséges ízekről, serpenyőben is elkészíthető, bár ebben az esetben le kell mondanunk a füstös aromáról. De így is érdemes elkészíteni. Könnyű, egyszerű, nem igényel sok munkát. Hidegen-melegen egyaránt isteni.

Nyári sült zöldségtál

Tovább


Pikáns sárgarépa krémleves

Sokan elképzelni sem tudják, hogy egy egyszerű zöldségből is mennyire finom leves készíthető. A gyerekkorunktól belénk ivódott előítéletektől nehezen tudunk megszabadulni. Gyakori tapasztalat, hogy egy répás, brokkolis vagy éppen sütőtökös fogástól előre fintorognak az emberek. De ha nem áruljuk el, miből készül a leves, sőt, arra bíztatjuk őket, hogy találják ki, miből készült, bizony, szinte kivétel nélkül mindenkinek ízleni fog. Azután jön a meglepetés. Ez is egy ilyen leves.

Főétel melegétel leves sárgarépa krémleves

Pikáns sárgarépa krémleves

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.