Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sonkás gombóc

Érdekes módon Magyarországon leálltunk az édes gombócoknál, nem igazán terjedtek el a sós, zöldséggel vagy hússal töltött változatok. Pedig ezek legalább annyira finomak. Kezdjük a legegyszerűbb, mégis finom verzióval. Nem kell hozzá más, csak egy kis főtt sonka.

Recept főétel melegétel tészta étel húsétel sonka gombóc krumpli

Sonkás gombóc

Tovább


Pácolt sült hasaalja

Hasaalja. Ritkán kerül az asztalra, a sertés nem túl népszerű része. Méltatlanul, mert igen finom hús, különösen azért mert a szalonna miatt nedvdúsabb, szaftosabb darabokat vághatunk belőle. A sertés egyik legfinomabb szalonnáját kanyarítják ki iinen. . Ha az oldalasból nagyobb rész kerül bele, akkor császárhús, ha kisebb, akkor nevezzük szigorúan véve hasaalja szalonnának. Érdemes pácolni, roston vagy sütőben sütni, mert ízes, rendkívül zamatos fogást kapunk.

Ez a recept gyorsan elkészíthető, de várakozást igényel. A húsnak néhány órát állnia kell a pácban, de még jobb, ha egy fél napot érlelődik. Ezért célszerű még előző este elkészíteni.

recept főétel melegétel húsétel hasaalja sült pácolt

Pácolt sült hasaalja

Tovább


Vörösborban párolt fűszeres körte

Napjainkban visszaesett a sültekhez kísérőként adott gyümölcsök népszerűsége. Az okát nem értem, valószínűleg csak megfeledkeztünk róla, bár a magyar inkább savanyúságos nép. Pedig elképesztően finom íz kombinációkat lehet kihozni a sült húshoz jól megválasztott gyümölccsel. A vadhoz még csak-csak előfordul, de az is inkább erdei gyűjtésű gyümölcsök, és szinte mindig lekvár formájában. Bátran próbálkozzunk gyümölcsökkel. Itt az ősz márton-nap, liba és kacsa szezon. Egy finom sült szárnyashoz isteni ez a körte. Annyira finom, hogy a maradékot este bekanalaztam, mint egy befőttet. recept főétel melegétel köret gyümölcs körte vörösbor fűszer

Vörösborban párolt fűszeres körte

Tovább


Szász pulykatokány

Egy erdélyi ihletésű recept, Koltói barátainknál készítette el a házigazdánk. Kevés alapanyag, könnyű elkészítés, rövid főzési idő. Mindehhez isteni ízek társulnak.

Szász pulykatokány

Tovább


Provance-i vadlazac szalonnás burgonya-ágyon

A héten az egyik nagyáruházba betévedve a halas pult jegén hatalmas, gyönyörű lazacfilé darabokat láttam. Nem azt a szép vastag, rózsaszínű tenyésztett lazacot, hanem a kissé vékonyabb, sötétebb színű vadlazacot. Természetesen rögtön el lehet kezdeni ezredszer a vadlazac vs. tenyésztett lazac vitát, vagy hogy jó hal-e a lazac, vagy csak a norvég halipar marketingjének sikere. De a vitát azokra hagyom, akik ebben élik ki magukat. Én inkább sütök belőle egy finomságot.

Provance-i vadlazac szalonnás burgonyaágyon

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.