Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Császárhúsos, juhtúrós töltött kifli

A múltkori ötletből kiindulva egy újabb melegszendvics, amikor hagyományos összetevőket nem hagyományos módon készítünk el.recept szendvics melegétel juhtúró császárhús

Császárhúsos, juhtúrós töltött kifli

Tovább


Sonkás-medvehagymás csirkés pite

Nagy rajongója vagyok a mindenféle sós pitéknek, legyen az húsos, zöldséges, sajtos. De legjobb mindezek kombinációja. Most hétvégén egy olyan verzió készült nálunk, hogy igazán benne van minden apai-anyai: csirke, sonka, gomba, füstölt sajt, medvehagyma. Melegen, hidegen egyaránt szenzációs eledel.

Úgy lesz tökéletes, ha forrón felvágva még nedves, szétesős a töltelék, így hidegen sem lesz száraz.

Sonkás-medvehagymás csirkés pite recept főétel húsétel tészta melegétel hideg étel pite csirke sonka gomba medvehagyma füstölt sajt

Tovább


Görög töltött húsgolyó

Szeretem a görög konyhát, de úgy általában rajongok a mediterrán konyháért. Különösen a roston sültek fűszerezését szeretem. Másik nagy kedvencem a tötltött ételek, egy kis töltelékkel megduplázni az élvezetet. Ezt a két szenvedélyemet egyesítettem ebben a receptben. Hétvégén Eredetileg roston sütöttem volna, de az eső megakadályott benne. Olajban kisütve is nagyon finom volt. Köretként hétfői receptemet, a burgonya gratint adtam hozzá.

recept főétel melegétel húsétel sült fasirt húsgolyó görög töltött feta

Görög töltött húsgolyó

Tovább


Burgonya gratin

Ha létezik a köreteknek toplistája, biztos, hogy a burgonya gratin dobogós helyen végez. A tejszínben megpárolódó krumplinak fenséges íze van, amit tovább fokoz a fokhagyma és a szerecsendió összetéveszthetetlen aromája. Annyira finom, hogy önálló egytálételként is megállja a helyét. Tökéletes köret sültek és vagdaltak mellé. Számtalan módon el lehet készíteni, nálam ez az alaprecept.
recept főétel melegétel köret burgonya krumpli gratin egytálétel

Tovább


Juhtúrós gnocci

A gnoccit sokan az olaszos receptekkel tudják csak elképzelni, pedig tökéletesen alkalmas fúziós receptek alkotására. Most a juhtúrótól egy kis szlávos beütés kapott, egy kikacsintás a tót konyha felé. A recept egyszerű, és ha konyhakész gnoccit használunk, villámgyorsan el is készül.

recept főétel melegétel tészta gnocci juhtúró

Juhtúrós gnocci

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.