Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csőben sült tőkehal olaszosan

Könnyű fogás, nemcsak enni, hanem emészteni is. Gyors, egyszerű, pillanatok alatt összedobható. Semmi fakszni, csak egyszerűség és remek ízek.recept főétel melegétel húsétel hal tőkehalolasz

Csőben sült tőkehal olaszosan

Tovább


Gombás szalonnás rakott burgonya

A rakott krumpli egy igazán klasszikus fogása a magyar konyhának. De ez ne akadályozzon meg minket abban, hogy az összetevők változtatásával, bővítésével új ízeket hozzuk létre. Ebben a receptben a klasszikus alapanyagokat bővítettük ki pirított gombával, és a főtt sonka szalonnás "kövér részével. Mindkettő erőteljes és aromás plusz ízt ad az ételhez, amitől szinte egy teljesen új ételt kapunk.

Gombás szalonnás rakott burgonyaRecept főétel melegétel rakott krumpli gomba szalonna

Tovább


Szaftos fokhagymás szelet

Régi sváb recept, a neve is ilyen egyszerű, de nagyon beleillik a magyar ízvilágba. Sőt, igazán semmi svábos nincs benne. Ezt a receptet nemrégiben kaptam, most készítettem el először. Egészen hétköznapi alapanyagokból, egyszerű főzési fogásokkal készül, de a bőven adagolt fűszerezés, a pirítás és főzés után olyan vastag, lágyan tapadós, és elképesztően finom szaftja lesz, hogy ettől fenomenális a recept.recept főétel melegétel húsétel sertéstarja magyaros sváb

Fokhagymás szaftos hús

Tovább


Tippek hétvégére: medvehagymás sonka

Az egyszerűség tökéletessége. Tippek hétvégére recept melegétel sonka medvehagyma

Az ötlet egyszerű. Szeleteld fel a sonkát kb. fél centi vastagon. Vágj belőle kb. gyufásdoboz méretű darabokat. Egyesesével tekerd 1-1 medvehagyma levélbe.

Tippek hétvégére recept melegétel sonka medvehagyma

Kevls vajon süsd meg.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint harmincegyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Nem fogod elhinni, de ezek nem igaziak
Macskaőrség:  Macska és a cicapersely
Napi videó:   A repülő mozgó teherautón landol
Napi fotó:  Így is lehet hidat építeni

Tippek hétvégére recept melegétel sonka medvehagyma

Tovább


Medvehagymás kenyérlepény

A kenyérlepény az egyik legrégibb találmány, gyakorlatilag egyidős a kenyérrel. A dagasztóteknőből összekapart tésztamaradékot használták fel hozzá, a kemencében megsült a kenyér mellett. Azután szép lassan a kenyérlepény önálló fogássá vált, mert egyszerűen túl jó ahhoz, hogy csak simán maradékként tekintsünk rá. Ma már azért gyúrjuk meg a kenyértésztát, hogy lepény szülessen belőle. Elkészítése gyors, egyszerű, és ráadásul elképesztően finom. Használjuk ki a tavasz egyik legnagyobb erdei ajándékát, és készítsünk medvehagymás kenyérlepényt.

Ha nincs is kemencénk hozzá, azért sütőben elkészítve is isteni lesz.

recept főétel melegétel tészta kenyér lepény medvehagyma

Medvehagymás kenyérlepény

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.