Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Köret másképp

A hagyma és krumpli alap, de most másképp készül el.

Mi magyarok igazi krumplis nép vagyunk, minden formában hatalmas mennyiségben esszük a krumplit. Köretként is számtalan formában kerül a tányérunkra. Most egy olyan receptet mutatok be, amely a téli sütőbe varázsolja a nyári grillezést, és ügyelünk az ínycsiklandozó látványra is. Sőt, így Márton nap után nem sokkal, libásítjuk egy kicsit.

Köret másképp - hagyma és krumplirecept melegétel köret krumpli hagyma

Tovább


Töltött sonka

A magyar egy trükkös nép, ez igaz a konyhában is. Például a süteményekből legjobban a tölteléket szeretjük, ezért feltaláltuk az ehető csomagolásba rakott tölteléket, és elneveztük rétesnek. Ugyanígy szeretjük a különféle húsokat sonkával, sajttal, gombával tölteni. Ebben a receptben kimarad hús, és csakis a töltelékre koncentrálunk. Könnyen elkészíthető, gyors recept.recept főétel melegétel húsétel sonka sajt gomba

Töltött sonka

Tovább


Gombás-sonkás kápiapaprika

Néha egész egyszerűen lehet teljesen újnak látszó fogásokat kitalálni. Ha nem hagyományos módon rakjuk össze az ételt, ha nem a megszokott hozzávalókat használunk, máris valami új kerül ki a kezünk közül. Egy egyszerű, gyorsan összedobható, és nem hagyományosan töltött paprika.recept melegétel főétel sonka gomba kápia

Gombás-sonkás kápiapaprika

Tovább


Gombás hagymába temetett karaj

A magyar konyha talán legalapvetőbb alapanyaga a hagyma. Nyersen, párolva, sütve, bundázva, grillezve, vagyis mindenféle módon fogyasztjuk. Szinte nem lehet túl sok belőle. Ezek után nem is meglepő egy olyan fogás, ahol a hús valósággal el van temetve a hagyma alá: minden szelet húsra egy fej hagyma jut.recept főétel melegétel húsétel karaj hagyma gomba temetett

Gombás hagymába temetett karaj

Tovább


Mortadellás-padlizsános spagetti

Az olasz tészták és pizzák nagy előnye, hogy bár létezik sok alaprecept, a hozzávalókat mégis tetszésünk és ízlésünk szerint kombinálhatunk. Alapanyagokat hagyhatunk el, másokat hozzátehetünk, de akár kedvünk szerint bármit bedobálhatunk, egy paradicsomos, vagy egy fehér alapba. Gyakran úgy születik egy ilyen fogás, hogy csak az ötlet jön, hogy valami olaszosat ennék, és körülnézek a hűtőbe mi van itthon, és ezekből kombinálom össze a ragut.
Ez a recept is hasonló módon született. Gyönyörű mortadellát láttam a hentesnél és vásároltam belőle, majd nem sokkal arrébb egy olasz kóstolóba botlottam, ahol aszalt paradicsomot, olajbogyókat, padlizsánkrémeket lehetett kóstolni. Ekkor született meg a kívánás, hogy valami olaszosat ennék vacsorára. A többit már a külső ingerek adták.recept főétel melegétel tészta spagetti mortadella padlizsán

Moartadellás-padlizsános spagetti

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.