Erdély közepéig kellett mennem, hogy az egyik legfinomabb, mégis hihetetlenül egyszerű gombasalátát megkóstoljam. Kedves házigazdánk szolgálta fel nekünk reggelire. Matild akkor reggel készítette, férje hajnalban szedte a rókagombát a határban. Azóta többször is készítettem, igaz csak egyszerűen barna csiperkéből.

 

Torockói gombasaláta

Hozzávalók:
70 dkg gomba
2dl házi majonéz
3 kemény tojás
tejföl

Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk felaprítjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A majonézt elkeverjük ízlés szerinti mennyiségű tejföllel, belereszeljük a három tojást, majd hozzáadjuk a kihűlt gombát. Azonnal tálalható.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a több mint húszezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.  

Ezt láttad már? 

Toochee blog:   Repülő limuzin

Napi videó:   Legyél óvatosabb a parkolóban

Napi fotó:  Apával együtt öröm

Macskaőrség:   Macskakölcsönző

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...