Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Négyhúsos bableves bográcsban

Tegnap egy nagyobb társasággal, a fiam osztálytársaival, és azok családjával tartottunk egy batyus mulatságot a természetben. Mi úgy döntöttünk, hogy egy nagy bogrács bablevessel járulunk hozzá az össznépi hedonizáláshoz. Kicsit megvariáltuk a szokásos levest, hogy izgalmasabb legyen. Így született meg a

Négyhúsos bableves bográcsban

Tovább


Bácskai húsleves

Egy igazi belevaló leves, már-már egytálétel: gazdag a hústól, sűrű, hogy megáll benne a kanál, és savanykás, hogy jól essen a gyomornak. Vettem az ünnepekre 8db csontos csirkemellet. Úgy csontoztam ki, hogy a csontokon kicsit vastagabban maradjon hús, mert levest terveztem belőle. Az eredeti receptet a HVG honlapján olvastam, de egy kicsit változtattam rajta az ízlésem szerint.

Bácskai húsleves

Hozzávalók:
8 csirkemellcsont kissé húsosra hagyva (vagy egy fél csirke),
répa,
fehérrépa,
zeller kockára vágva,
1 kisebb bögre rizs,
1 fej vöröshagyma,
1-2 gerezd fokhagyma,
szemes bors,
2-3 babérlevél,
só,

Habaráshoz:
1 kispohár tejfel,
1 tojás,

Tálaláshoz:
tárkonyecet,
apróra vágott petrezselyem,

Elkészítés:
Feltettem a csirkét vízbe főni, és forrás után a habját leszedtem. Beleraktam a fűszereket, és a zöldségeket. Amikor a csontos hús megfőtt, kiszedtem a levesből és félretettem. A levesbe öntöttem a megmosott rizst, majd amikor majdnem megfőtt, belekevertem a habarást – egy felvert tojást, elkevertem egy pohár tejföllel, kis vízzel. A levesbe visszatettem a csontokról leszedett húst. Tálaláskor petrezselyemmel megszórtam és egy kis tárkonyos ecettel megvadítottam.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Mai blog:   Kétszínű folyó

Napi videó:   Repülőgép-szerencsétlenségek

Napi fotó:  Steampunk billentyűzet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


30 perces receptek - Rumos-meggyes banánkrémleves

Imádom a banánt minden formában, nyersen sütve, süteményben, krémben salátában. Hétvégén találtam néhány túlérett banánt a kamrában, és nem akartam turmixot csinálni belőle, ezért egy gyümölcsleves mellett döntöttem. De kicsit túl akartam lépni a levesen, elmozdulni az édesség felé. Valami izgalmas pikantériát vinni az ízbe. Így született meg a

Rumos-meggyes banánkrémleves

Tovább


Ha ilyet veszel, függő vagy

 A tajvani MisoSoupDesign piacra dobta legújabb levesestálkáját. Ez még önmagában nem lenne hír, a formája sem túl eredeti, de a tál túlsó oldalába beleállíthatod egy percre sem nélkülözhető okostelefonodat. Így az evés kedvéért nem kell abbahagynod a telefon tapizását.

Ha erre megdobban a szíved, azonnal menj el orvoshoz. Már függő vagy!

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Félelmetesen szép erdő

Napi videó:   Először hallani az anya hangját

Napi fotó:  Hova bújt ez a büdös kölök?

(via misosoupdesign)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


​Póréhagymás répakrémleves

Sokan gyermekkori beidegződések miatt idegenkednek a répától, pedig egyszerűségében az egyik legfontosabb és legjobb zöldség. Ha legyőzöd ezeket az előítéleteket, igazi gasztroélményben lesz részed. Meglepő, hogy mennyire finom étel készíthető belőle. Akik kóstolták, nem hitték el, hogy sima sárgarépa :-)

Póréhagymás répakrémleves

Hozzávalók:
1 póréhagyma felkarikázva,
50 dkg répa nagyobb kockára vágva,
3 evőkanál méz,
egy liter víz,
2db húsleves kocka,
olaj,
só,
1 kávéskanál őrölt szerecsendió,
1 kávéskanál őrölt babérlevél,
fél kávéskanál őrölt fehér bors .

Elkészítés:
Olajon megdinsztelem a póréhagymát, rádobom a répát, a mézzel megcsurgatom, néhány percet együtt párolom, közben megszórom a szerecsendióval, a babérral, borssal majd felöntöm a vízzel. Felforrás után belerakom a leveskockákat. Fedő alatt puhára főzöm a répát, majd merülő-mixerrel összeturmixolom, hogy krémes állagú legyen.

Tálaláshoz egy kis tejföl, kísérőnek pirított kenyérkocka, pirítós, esetleg  készen kapható kenyérchips dukál. Chili pehellyel pikánsabbá tehetjük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Nyomor a síneken

Napi videó:   A három legszerencsésebb ember a Földön

Napi fotó:  Ez a séta túl fárasztó volt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.