Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szilvalekváros tepertős

Amikor először hallottam róla furcsa ötletnek tűnt, de amikor megkóstoltam minden ellenérzésem elszállt. Nagyon jól működik együtt a tepertő és a szilvalekvár. Nem is különbözik olyan sokban például a klasszikus hájas süteménytől, ahol a szilvalekvár mellett a sertésháj a legfontosabb szereplő.

recept tészta sütemény szilvalekvár tepertő

Szilvalekváros tepertős

Tovább


Desszert sütés nélkül

Amikor nincs kedved sütögetni, de azért egy kis édesség nagyon jól jönne. Ez a recept könnyen elkészíthető, minden hozzávaló lehet bármikor otthon, és ami a legfontosabb, nem kell sütni. A fantasztikus íz már csak a ráadás. recept édesség sütés nélkül keksz lekvár mogyoró csokoládé

Nyári desszert sütés nélkül

Tovább


Zserbó-golyó

A zserbó-szelet az egyik legnépszerűbb magyar édesség, de sajnos kicsit időigényes elkészíteni. Ennek egy egyszerűsített változata a zserbó golyó. Bár nem olyan zseniális, mint a zserbó-szeletszelet, de nagyon finom, és egy fél óra alatt elkészül.recept sütemény édesség zserbó golyó dió keksz lekvár csokoládé

Zserbó-golyó

Tovább


XXI. Hájastészta - és Fánksütő Verseny és Bemutató - VII. Lekvárverseny

Csömörön, csupán egy kőhajításra a Budapest vége táblától, negyed órányira az Örs vezér terétől, Budapest vonzáskörzetének egyik legnagyobb téli kulináris rendezvénye. verseny csömör hájastészta fánk lekvár

Tovább


Sváb rongyos rétes

Szűkebb hazámban, Csömörön szeptember utolsó szombatján tartjuk a szüreti fesztivált. Ennek elmaradhatatlan programja a főzőverseny, ahol az egyetlen szabály, hogy bográcsban kell az ételt megfőzni. Az évek során rengeteg jobbnál jobb, babos, káposztás ételek készültek, sokféle leves, pörkölt, és egytálétel került a három mesterszakácsból álló, szakmai zsűri elé.

Idén valami különlegességgel akartam előrukkolni. A főzőverseny a kezdetekben még sváb főzőversenyként indult, ezért úgy döntöttem, hogy visszatérek a gyökerekhez. Régi sváb receptek után kutakodtam, amikor megakadt a szemem egy baranyai recepten: sváb rongyos rétes. Nem bográcsos recept, de kíváncsi lettem. Mikor olvastam, rájöttem, hogy ez valójában nem is rétes, és bográcsban is el lehet készíteni. Csapatunk ezzel a recepttel indult a versenyen, amivel el is nyertük a fődíjat.

recept tésztaétel édesség rétes gombóc sváb krumplis dió lekvár búzadara

Sváb rongyos rétes

Tovább

«
1234

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.