Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megkóstolod a magyar konyhát?

Amerikai egyetemistákkal kóstoltatták meg a tipikus magyar ételeket: gulyásleves, paprikás csirke, rakott krumpli, palacsinta. A srácok őszinte érdeklődéssel viszonyultak az ételekhez, és jól mutatja a csak nálunk világhírű magyar konyha szerepét a világban, hogy a többség még csak nem is hallott róla.

Tipikus, de nem elrettentő vagy megosztó fogásokat tálaltak. A csatorna korrekt kis videót készített, nem egy mindenért nyafogó, önmaga ízlését jelentősen túlértékelő gasztro-náci tesztel. De nem is elrettentő vagy megosztó fogásokkal próbáltak meg sokkolás útján nézettséget szerezni, mint a sokak számára nehezen elfogadható pacal, csülök, túrós csusza vagy zsíros kenyér.  A tesztnek meg is lett az eredménye, kifejezetten pozitív lett az eredmény.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz közel hatvanötezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Szív alakú tavak
Macskaőrség:  Barátság  
Napi videó:  
Stabilizált sí-videó  
Napi fotó: 
Neki így jó

(via)videó teszt magyar konyha paprikás csirke palacsinta rakott krumpli gulyás

videó teszt magyar konyha paprikás csirke palacsinta rakott krumpli gulyás

Tovább


Körtés gratin

Burgonya és körte, mindig jól működik együtt. Használjuk ezt a fenséges őszi gyümölcsöt egy gratin köretbe is. Egyetlen fontos szempont, hogy kemény körtéket használjunk. Az egyszerű krumpliból így olyan finomság, aminek nem lehet ellenállni. Ahogy együtt megpárolódnak a fűszeres tejszínben, az valami csoda. recept főétel melegétel köret gratin krumpli körte

Körtés gratin

Tovább


Serpenyős krumplis csirke

Az egyszerűség varázsa.

Mostanság sokkal elfoglaltabb vagyok, ezért előny élveznek nálam azok az ételek, amelyeket gyorsan és egyszerűen lehet elkészíteni. Egy időhiányos napon támadt ez az ötletem is, a cél továbbra is az egyszerűség volt, de nem mondtam le a finom íztől sem.

Serpenyős krumplis csirkerecept melegétel főétel húsétel serpenyős csirke krumpli tejföl

Tovább


Zöldséges-csirkés újkrumpli

Olyan rövid az a néhány hét, amikor igazán zsenge újkrumplit lehet kapni, ki is kell használni ezt az időszakot. Ezt a könnyen és gyorsan elkészíthető egytálételt a mustáros pác teszi különlegessé. Pár a pác az elején csak a húst borítja, párolás közben szép lassan belepi a zöldségeket is. recept főétel melegétel húsétel egytálétel újkrumpli csirke gomba répa mustár pác

Zöldséges-csirkés újkrumpli

Tovább


Tavaszi tepsis csirkemell

Végre itt az újkrumpli, a nyár közeledésének első biztos jele. A legjobb alapanyag egy jóféle tepsis egytálételhez. Egy kis csirkehús, egy kis zöldhagyma, egy kis fűszer, és pillanatok alatt elkészül az isteni vacsora.Recept főétel melegétel húsétel csirkemell új krumpli tepsi

Tavaszi tepsis csirkemell

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.