Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pikáns cukkini krémleves húsos tortellinivel

Ősz, itt vannak a tökfélék, egyik kedvencem a cukkini. Remek alapja egy krémlevesnek, amelynek most egy pikánsabb fehérboros változatát mutatom meg, amelybe levesbetétként húsos tortellinit rakok.recept főételű melegétel leves krémleves cukkini pikáns bor tortellini

Pikáns cukkini krémleves húsos tortellinivel

Tovább


Pikáns sárgarépa krémleves

Sokan elképzelni sem tudják, hogy egy egyszerű zöldségből is mennyire finom leves készíthető. A gyerekkorunktól belénk ivódott előítéletektől nehezen tudunk megszabadulni. Gyakori tapasztalat, hogy egy répás, brokkolis vagy éppen sütőtökös fogástól előre fintorognak az emberek. De ha nem áruljuk el, miből készül a leves, sőt, arra bíztatjuk őket, hogy találják ki, miből készült, bizony, szinte kivétel nélkül mindenkinek ízleni fog. Azután jön a meglepetés. Ez is egy ilyen leves.

Főétel melegétel leves sárgarépa krémleves

Pikáns sárgarépa krémleves

Tovább


Sajtos cukkini krémleves

Váratlanul kaptunk egy nagy adag fagyasztott, tisztított cukkinit. Mivel a fagyasztó éppen tele volt, ezért az azonnali felhasználás mellett döntöttünk. Ezt a levest rögtönöztük.


Sajtos cukkini krémleves

Hozzávalók:
60-70dkg cukkini
20cm póréhagyma (vagy egy csokor új hagyma)
2-3 gerezd fokhagyma
1 tejszínes tömlős sajt
2dl tejszín
húsleves (vagy húsleveskocka és víz)
bors
szerecsendió

Elkészítés:
Póréhagymát, vagy/és újhagymát karikára vágom, vajon megdinsztelem, majd 2-3 gerezd fokhagymát is rányomok. Ráteszem a kockára vágott cukkinit (fagyasztott is jó) kicsit párolom, majd felöntöm annyi húslevessel, amennyi ellepi. Felforrás után borssal és szerecsendióval ízesítem, és puhára főzöm. Akkor Belerakom a tejszínes tömlős sajtot. Botmixerrel összeturmixolom. Levesbetétnek sajtos kisgombócot főzök bele. A végén felforralom 2 dl tejszínnel. Apróra vágott póréhagymával és kenyér-chipsszel tálalom.

 Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a Szem-Szájnak Facebook közösséghez, vagy csatlakozz a közel huszonnégyezer főt számláló közösségéhez a Toochee rajongói klubhoz, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már? 

Toochee blog:  Túlélni a vulkánkitörést

Szem-Szájnak gasztroblog:  Sajtos cukkini krémleves

Napi videó:   Mit csinál a kutyád, amíg nem vagy otthon

Macskaőrség:   Japán macska-kalap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


​Póréhagymás répakrémleves

Sokan gyermekkori beidegződések miatt idegenkednek a répától, pedig egyszerűségében az egyik legfontosabb és legjobb zöldség. Ha legyőzöd ezeket az előítéleteket, igazi gasztroélményben lesz részed. Meglepő, hogy mennyire finom étel készíthető belőle. Akik kóstolták, nem hitték el, hogy sima sárgarépa :-)

Póréhagymás répakrémleves

Hozzávalók:
1 póréhagyma felkarikázva,
50 dkg répa nagyobb kockára vágva,
3 evőkanál méz,
egy liter víz,
2db húsleves kocka,
olaj,
só,
1 kávéskanál őrölt szerecsendió,
1 kávéskanál őrölt babérlevél,
fél kávéskanál őrölt fehér bors .

Elkészítés:
Olajon megdinsztelem a póréhagymát, rádobom a répát, a mézzel megcsurgatom, néhány percet együtt párolom, közben megszórom a szerecsendióval, a babérral, borssal majd felöntöm a vízzel. Felforrás után belerakom a leveskockákat. Fedő alatt puhára főzöm a répát, majd merülő-mixerrel összeturmixolom, hogy krémes állagú legyen.

Tálaláshoz egy kis tejföl, kísérőnek pirított kenyérkocka, pirítós, esetleg  készen kapható kenyérchips dukál. Chili pehellyel pikánsabbá tehetjük.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Nyomor a síneken

Napi videó:   A három legszerencsésebb ember a Földön

Napi fotó:  Ez a séta túl fárasztó volt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Sütőtök-krémleves különlegesen

Sütőtök-krémleves sokféle van, nekem ez a kedvencem, amikor a leves sült tökből, almával készül.

Egyszerűen fenséges, amikor egy hideg téli estén leülünk egy tál forrón gőzölgő sütőtök-krémleves elé. A leves sűrű és ízletes, a csili picit csíp, de ettől jönnek ki igazán az ízek. Miközben elöntik a szádat az aromák, a finoman ropogós pörkölt tökmagok ropognak a fogaid alatt.

Sütötök krémleves különlegesen

Hozzávalók:
1kg kanadai sütőtök
5 dkg vaj
1 közepes fej hagyma
1 közepes krumpli
1 közepes alma
3 dl tejszín
2-3 evőkanál méz
fél narancs leve
2db húsleves kocka
kakukkfű
bors
szerecsendió

Elkészítés:
A sütőtököt megsütjük, és kikaparjuk a belsejét. A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, megszórjuk kakukkfűvel, és a mézzel karamellizáljuk. Felengedjük 1,2 l vízzel, beletesszük a leveskockát, a felkockázott krumplit, és a felkockázott almát.

Amikor megfőtt belerakjuk a sütőtököt, és az egészet botmixerrel pürésítjük. Fűszerezzük borssal, szerecsendióval, esetleg pici só is kell bele. Csavarjuk bele a fél narancs levét. Főzzük fel a tejszínnel.

Tálaláskor a tetejét meglocsolhatjuk egy kanálnyi tökmagolajjal, meghinthetjük pirított tökmagbéllel, és az ínyencek keverjenek bele egy kis csiliport.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai blog:   Lebegő luxus

Napi videó:   A gepárd futása

Napi fotó:  Fontos a tökéletes kényelem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Szem-szájnak
A főzés nem nyűg, hanem szórakozás. Nem tehetség kell, csak egy kis bátorság, hogy megpróbáld.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség

Napi videó | Toochee fotó

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.